Lina Dolk - Languedoc, Stefan Jansson - Zidney.

Lina och Stefan dagens Lövstavinnare

Dagens vinnare av Lövsta Future Challenge blev Lina Dolk och Stefan Jansson.

När det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage gick av stapeln under lördag eftermiddag fick vi se många unga talanger, men det blev Lina Dolk med Languedoc och Stefan Jansson med Zidneys uppvisningar som tog hem segrarna.

U25-ryttarna var först ut och det blev en spännande klass trots att både värmen och till viss del omgivningarna utgjorde vissa utmaningar för några av ekipagen. Det blev till sist Lina Dolk och Languedoc som tog hem segern med 69,2%. Andraplacerad var Elin Mattsson med Beckham och tredjeplatsen gick till Evelina Söderström med Cilantro.

– Jag är nöjd med min ritt idag. Vi inledde visserligen med några missar, men vi lyckades vända det till en positiv känsla vilket jag är jätteglad för, sa Lina Dolk efter dagens ritt.

När det var dags för de unga Grand Prix-hästarna var det väldigt jämnt i toppen fram till sista ekipaget. Då klev Stefan Jansson och Zidney in på banan och lyckades med en jämn, fin ritt ta hem förstaplatsen med 70,32%. Tvåa blev Maria von Essen med Invoice på 68,91% och trea Mads Hendeliowitz med Autograf Q, 68,73%.

– Jag hade först ingen bra känsla på framridningen idag, men så kom vi in på banan och då kände jag att allt helt plötsligt stämde mycket bättre. Vårt mål för året är att rida finalen av Lövsta Future Challenge på Sweden International Horse Show, berättar Stefan Jansson.

Nästa kval avgörs under SWB Equestrian Weeks, v 39

Lövsta Future Challenge Ranking efter andra kvalet: här

 

Fullständigt resultat U25 och för Unga Grand Prix-hästar: här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.