Lövsta Future Challenge Dressage startar upp sin tionde säsong

Tävlingskonceptet med syfte att ge unga talanger förutsättningar att utvecklas mot den internationella toppsporten fyller nu ett helt decennium. När det första av fem kval går av stapeln i Lidköping under helgen finns ett tjugotal startande redo att börja jakten mot de åtta finalplatserna.

Tävlingen avgörs som vanligt i två klasser, en för U25-ryttare och en för unga Grand Prix – hästar upp till 11 år. Under årets fem kval gäller det att samla ihop så bra resultat som möjligt – de 4 bästa ekipagen i varje klass går till finalen som avgörs under Sweden International Horse Show.

En ryttare som är tillbaka med ett nytt framtidshopp är Johanna DueBoje, som vann finalen för de unga Grand Prix-hästarna 2019.

-Det ska bli så roligt att äntligen få tävla igen! Det är Zwingfly´s första säsong på den här nivån och mitt främsta mål är att ge honom en bra erfarenhet och så får vi se hur långt det leder. Det är bra att man kan tävla de unga Grand Prix-hästarna upp till och med 11 år, för det ger dem tid att utvecklas i de här klasserna – säger Johanna.

Helgens kval, som avgörs i Intermediere II, kommer att sändas live via Equisport. Tinne Vilhelmsson Silfvén är en av dem som kommer följa tävlingarna digitalt:

”Tänk att vi nu drar igång vårt tionde år. Det är fantastiskt att se att många av de ekipage som börjar sin resa i de svåra klasserna hos oss får breda ut vingarna på de internationella banorna senare i karriären. Vi ser alla fram emot att följa resan för årets ekipage och önskar alla varmt lycka till!”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.