Antonia Ramel och Patrik Kittel.  Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel i stark världscupstart i Amsterdam

Med Deluanay OLD var Patrik Kittel första svensk till start i Amsterdam. Det blev en smakstart på fina procent med härlig piaff.

Världscupkval Amsterdam

Det är ett starkt startfält med 18 ekipage som står på startlinjen i Amsterdam. Världscupen döms av de två holländska domarna Mariette Sanders-van Gansewinkel ochJanine van Twist samtSusanne Baarup, Maria Colliander  och svenske Magnus Ringmark. I första startgrupp red Patrik Kittel med sin partner från top-10-finalen i Stockholm Delaunay OLD. De gjorde en verkligt fin Grand Prix som årets första start med 75,435 procent från de fem domarna. Totalt slutade Patrik Kittel och hans ”Dude” på en fjärde plats efter att Hans-Peter Minderhoud och Glock’s Dream Boy N.O.P fått 75,652 procent.

Patrik Kittel har gott om poäng i världscuptabellen som han tagit med två starter på Delatio. Nu är hingsten såld och Kittel behöver två kvalstarter med Delaunay OLD för att vara kvalificerad till världscupfinalen. Nästa planerade kval med valacken är i ’s-Hertogenbosch.

play-sharp-fill

Kort klipp från Patrik Kittel och Delaunays ritt i Amsterdams Grand Prix.

Antonia Ramel startade med sin Brother de Jeu i andra startgrupp och gjorde ännu en stark ritt i Grand Prix programmet på 73,326 procent. I den knivskarpa konkurrensen blev det nionde plats.

Segern gick till Isabell Werth och Weihegold OLD som fick 80,065 procent av placeringsmässigt eniga domare som dock spretade med sina procent. Andra plats gick till Dorothee Schneider med Sammy Davis Jr på 76,217 procent. Mellan andra och nionde plats skiljer mindre än tre procent så läget är öppet inför lördagens världscupkval och kür.

Resultat

Startlista

Här kan du se FEI:s sändning med hela Grand Prix klassen. Patrik startade 11:45 och Antonia 12:45.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.