Delatio och Patrik Kittel  i en bild från Equita Lyon och världscupen där de var tvåa Foto: ©PSV EQUITA LONGINES

Patrik Kittel och Delatio i tajt toppstrid

Det var på decimalerna som Grand Prix kvalet i Salzburg avgjordes med tre ryttare inom 0,18 procent. Patrik Kittel och Delatio tog tredjeplats, Antonia Ramel placerade sig.

På stora Amadeus Horse Indoors i Salzburg har Grand Prix kvalet inför världscupküren avgjorts. Det blev en tajt toppstrid med blandade resultat för de tre svenska deltagarna. Syskonen Benjamin Werndl och Jessica von Bredow-Werndl har stor framgång förnärvarande. Medan Benjamin Werndl satsar på världscupen med Daily Mirror, förnärvarande tvåa i tabellen, vann Jessica i Genève. I dagens Grand Prix hade han dock minsta möjliga marginal till Dorothee Schneider som debuterade sin Faustus i världscupen, se Ride-tv intervju med henne längre ner i artikeln.

Patrik Kittel och Delatio hade samma procent som Schneider och inför söndagens kürkval är det minst sagt öppet om vem som kammar hem topp-poäng i klassen. Antonia Ramel och Brother de Jeu hade en lite spänd ritt, förhoppningsvis hittar de tillbaka till den fantastiska formen de hade i Lyon tills imorgon.

Fabienne Müller-Lütkemeier red sin framtidshäst Fabregaz, de börjar visa god kvalitéer och blir liksom Krysty Oatley med Du Soleil något att räkna med.

Tredje svenska ryttaren Charlotte Haid-Bondergaard och Roberto des Frettes slutade på 13:e plats med 64,935 procent.

Resultat Grand Prix Salzburg

Grand Prix küren och själva kvalet går söndag kl 11 och sänds via FEI TV (betalkanal)
Startlista 

Se hela kvalet här

Deltagare
Start- och resultatlistor

Ställning i världscupen

Tidigare Ride-tv intervju med Dorothee Schneider

Tabellettan Dorothee Schneider debuterar ny häst i Salzburg

 

Ride-tv: Möt tyska landslagsryttaren Dorothee Schneider

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.