Patrik Kittel - Fiontini

Patrik Kittels superstjärna Fiontini såld till USA: ”Otroligt ledsen att hon lämnar mitt stall”

Patrik Kittel hann bara rida fenomenet Fiontini några månader – nu har hon sålts till en ung amerikansk ryttare.

– Hon är en världsklasshäst och när jag tänker på vad vi upplevde i Aachen och ser vår ritt får jag fortfarande gåshud.

11-åriga Fiontini (Fassbinder x Romanov, uppf Henrik Hansen, äg Danish Stud EVO och Helgstrand Dressage) som var superstjärna som unghäst med seger i Unghäst-VM både som 5-, 6- och 7-åring har sedan i augusti matchats av Patrik Kittel som ridit henne för ägaren Helgstrand Dressage. Ekipaget fick genast fantastiska framgångar, med femstjärnig placering i Aachen och dubbla segrar Grote-Brogel.

– Å ena sidan är jag otroligt ledsen att hon lämnar mitt stall, för jag tycker verkligen om henne. Hon är en världsklasshäst och när jag tänker på vad vi upplevde i Aachen och ser vår ritt får jag fortfarande gåshud. Å andra sidan är jag medveten om att det här är en del av sporten. Den nya ägaren är verkligen lycklig som får en så fin häst och jag tvivlar inte på att de är en perfekt kombination. Jag ska njuta av de sista dagarna tillsammans med Fiontini och önskar dem all lycka i framtiden, säger Patrik Kittel, som ser fram emot att få följa ekipagets framgångar.

Nu är hon såld till USA och 27-åriga Anna Buffini, en ryttare som började tävla internationell Grand Prix som senior förra året.
– Det tog mig bara några sekunder att bli förälskad i henne när jag red henne första gången. Hon är en mycket speciellt häst, men också otroligt vänlig. Hon har ett stort hjärta, det betyder mycket för mig när jag söker häst, säger Anna Buffini.

– Fiontini har skapat imponerande rubriker, oavsett vad hon har ställt upp i. Det är sällan vi har hästar av den kalibern i vårt stall, för hon är så unik, skriver Andreas Helgstrand i sitt pressmeddelande.

Patrik skulle ha startat henne i världscuppremiären i Herning i helgen, men nu tar han istället med sig Touchdown till Danmark.

Anna Buffini siktar med att göra sin första start med Fiontini i början av nästa år.

Patrik Kittels inlägg på Facebook:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.