Jessica von Bredow Werndl. Foto Kim C Lundin

[SIHS på Friends] Patrik och Touchdown trea – världsettan vinner igen

Endast åtta ekipage kom till start i söndagens kür i Lövsta Top 10 som reds med Lövsta Stuteris vackra stallbyggnader som fond på den enorma ljusskärmen bakom arenan.

Danmarks Andreas Helgstrand och Queenparks Wendy blåstes ut i Grand Prix då hästen hade rosa skum runt munnen. Det visade sig att hon bitit sig i tungspetsen och först meddelades att detta inte skulle innebära uteslutning från fortsatt tävlan. Men på söndagen kom ett meddelande om att de enligt FEI:s regelverk inte var kvalificerade att fortsätta.
Danska kollegan Cathrine Dufours stjärna Bohemian trivdes inte riktigt på arenan i Friends i gårdagens Grand Prix och var mycket spänd. Nu meddelades att han också hade slagit sig på ett bakben och var svullen.

VM-bronsmedaljören Dinja van Liere, Nederländerna inledde klassen idag med 10-årige Hartsuijker som har Patrik Kittels OS-bronshäst Scandic som morfar (Johnson x Scandic) och nog anar man lite av Scandic i den elastiska fuxen. De får 80.760 för sin insats idag.

Även danske Daniel Bachmann Andersens Zippo M.I. (Blue Hors Zack x Blue Hors Don Schufro) är tio år och visar en ljuvlig energi. De har en bit kvar att utvecklas, men får 77.385.

Therese Nilshagen och Dante Weltino Old (Danone 4 x Welt Hit II) har en kür med en del delikatesser och som maxar Dantes härliga ökningar. Hästen var mycket mer med Tessan idag än i gårdagens Grand Prix, och bytena blev nu prickfria. Dock fallerade en piruett och poängen – 78.515 –  räckte bara till en andraplats så här långt.

Carina Cassøe Krüth och Heiline´s Danciera gör inte sin VM-kür med temat musik från dansfilmer, utan en ny med Backstreet Boyslåtar och får bland annat höga poäng för ökade traven. Det tar ledningen med 82.825.

Jessica von Bredow Werndl och TSF Dalera BB visar här sin nya kür med Edith Piafmusik, som verkligen gör stoet rättvisa och nior och tior regnar in i protokollet. De tar – självklart – ledningen, med 88.760.

Patrik Kittels Touchdown (Quaterback x Sack) kommer in som en kung i återhållsam skritt och går sedan in i att genomföra ekipagets nya James Bond-kür med makalös energi. De gör en i stort sett felfri insats och lägger sig på andra plats med 83.660 procent – nära sitt personbästa på 83.700 procent. Fantastiskt att se hur de förbättras för varje ritt.

Storebror Werndl, Benjamin, och hans Famoso Old (Farewell III x Welt Hit II ) var i toppform i gårdagens Grand Prix, men får en del missar idag, i en kur som i övrigt präglas av mycket energi och vars kvaliteter ändå gav 81.095.

Sist ut är Isabell Werth och DSP Quantaz (Quaterback x Hohenstein 4), tvåa i gårdagens Grand Prix. Isabels Bonnie Tylerkür som avslutas med tryckarklassikern It’s a Heartache och piaff-fest på medellinjen. Osvuret är bäst, men nog har hon snäppat upp küren med några extra finesser? Vi får fråga på presskonferensen där vi med all säkerhet träffar den här tyska medaljplockaren som knappast hamnar utanför topp tre. Men hon glömde dock en del i sitt eget program. 85.360 procent blir det trots det!

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.