Therese Nilshagen - Dante Weltino

Starkt svenskt dressyrlag i Hagen – Therese på pallen

De svenska dressyrekipagen hade en bra dag i Hagen, med en tredjeplats i Grand Prix Special för Therese Nilshagen och Dante Weltino (Danone I x Welt Hit II) på 76.498 procent. Även fjärde och femte plats gick till svenska ekipage, Patrik Kittel och Touchdown på 75,362 procent samt Juliette Ramel och Buriel K.H på 74,872 procent.

– Nu var det ingen lagtävling här men hade det varit det så hade vi vunnit den med råge, sa förbundskapten Bo Jenå till SvRF:s hemsida.

Samtliga svenska hästar imponerade på förbundskaptenen.

– Glädjande att Dante såg så fräsch ut båda dagarna, och Patriks unga häst gör det väldigt bra. Med lite mer styrka kommer sen Touchdown att bli ännu bättre. Och så visar Buriel återigen att han kan gå på riktigt höga procent och han gör de allra svåraste rörelserna så fint. Som helhet är jag väldigt nöjd, säger Bo Jenå.

Hur ser du på den här utomhuspremiären jämfört med andra år?

– Den är betydligt bättre än vanligt. Jag är väldigt glad att de visar att de kan ligga på topp så här tidigt i utomhussäsongen och att de är så väl framme jämfört med de andra. De har gjort vinterträningen bra. En mycket bra säsongspremiär, säger han.

Nästa steg mot augustis VM i danska Herning är nationstävlingen i franska Compiégne i slutet av maj.

Klassen vanns av Isabell Werth och DSP Quantas.

Alla resultat Grand Prix Special > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.