Storbrand hos VM-medaljören inatt – flera hästar döda

Inatt har flera hästar dött i en storbrand hos dressyrfamiljen Rothenberger i Tyskland.
Sönke Rothenberger tog VM-silver i Tryon med hästen Cosmo och anses vara den kanske mest lovande unga toppryttaren just nu.

Inatt har flera hästar dött i en storbrand hos familjen Rothenberger, där sonen Sönke var silvermedaljör i VM i Tryon med hästen Cosmo.

Sven och Gonnelien Rothenberger driver dressyranläggningen Gestüt Erlenhof i Bad Homburg i Tyskland tillsammans med barnen Sönke, Sanneke och Semmieke, alla talangfulla dressyrryttare. Sven och Gonnelien är själva gamla dressyrstjärnor och tog tillsammans OS-silver i Atlanta 1996.

Branden började i ridhuset, som blev helt utbränt, och spred sig sedan till angränsande byggnader. Vid 6.15 gick larm till brandkåren. Flera hästar hade flytt till det intilliggande skogsområdet och kunde fångas in.

Sönke och Sanneke upptäckte branden då hunden skällde. Sönke kunde rädda sin topphäst Cosmo och även hästen Goldi. Flera andra hästar skadades och fyra hästar uppges ha dött. Sanneke och en person till vårdas på sjukhus för rökförgiftning, men uppges må bra.

Övriga familjen var borta på tävlingen CDI Lier med yngsta dottern Semmieke som tävlade sin Geisha.

 

Nu har familjen Rothenberger också kommenterat sin hemsida:

”Som du säkert har märkt, brann det på vår gård på natten. Vi börjar nu hemresan från Lier för att få en uppfattning om läget. Det står redan klart att vi har förlorat en stor del av vårt livsverk: vårt ridhus, vårt stall, flera unga hästar och pensionärer.

Sönke och Sanneke blev medvetna om elden för att vår hund skällde.
Sönke kunde ta Cosmo till familjen Krauses stall och även rädda Goldi, flera andra hästar gick förlorade. Sanneke ligger med rökförgiftning för observation på sjukhuset, men hon mår bra.

Vi kommer att berätta när vi har fått överblick och kan finna orden igen.
Vänligen ring oss inte innan dess.

Tack!
Rothenbergers ”

 

Sönke Rothenberger och Cosmo i Aachen 2017. Foto: Kim C Lundin

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.