Helen Langehanenberg, Therese Nilshagen

Storstjärnorna radar upp sig för dressyren på Friends

Sedan tidigare är Patrik Kittel och Isabell Werth klara för Saab Top 10 Dressage i Friends Arena – nu får de sällskap av ytterligare två världsstjärnor: Therese Nilshagen och Helen Langehanenberg.

Nu är det klart att vi även får se tyska storstjärnan Helen Langehanenberg Damsey FRH och Therese Nilshagen med Dante Weltino Old i Saab Top 10 Dressage i Friends Arena under Sweden International Horse Show.
Sedan tidigare är Patrik Kittel och Isabell Werth klara för tävlingen.

Therese gillar att rida i Stockholm.
– Det känns jättebra. Stockholm är den bästa inomhustävlingen, med högst standard och ett unikt startfält. Det är som att rida ett mästerskap, säger Therese Nilshagen, som för tredje året i rad tar plats i det exklusiva startfältet om tio av världens bästa ryttare.

Therese började sin ryttarbana på Vällingby ridskola, så räkna med att hon har en egen hejarklack på läktarna i Friends.
– Eftersom jag kommer från Stockholm känns det som hemmabana att rida i Friends Arena. Det är en väldigt speciell känsla och det är verkligen ett mål under året att ta sig till den här tävlingen, säger Therese.

Helen Langehanenberg och Damsey FRH var fyra i Top 10 förra året och i våras var de trea i världscupfinalen i Göteborg. Helen är en av bara sex ryttare i världen som har ridit på över 90 procent. Hon är en återkommande gäst i Sverige och har även hållit flera clinics här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.