Bella Rose och Isabell Werth hemma i stallet i Rheinberg Foto: Kim C Lundin

Stuttgart Grand Prix gav tysk seger

I Stuttgart German Masters var Isabell Werth och Bella Rose i ledning, sen kom resten av startfältet i klungor – fem procent och mer efter.

Stuttgart German Masters första Grand Prix kval dömdes av  Hans-Christian Matthiesen, Dietrich Plewa, Christof Umbach, Evi Eisenhardt och vår svenska toppdomare Annette Fransen-Iacobaeus.

De var väldigt eniga om att Bella Rose och Isabell Werth var i en helt egen division i dagens Grand Prix och red hem segern på hela 81,826 procent. Det långbenta stoet är en avkomma till Belissimo M – årets hingst i Hannoveranerförbundet, och en ren uppenbarelse i lätthet och elegans.

Närmast i tur att utmana Werth, som ligger bra till för att ta en ny världscupkvalseger i lördagens kür, var Daniel Bachmann AndersenBlue Hors Zepter. Han är en avkomma till hans VM-hingst Blue Hors Zack och de fick 76,826 procent och det är nytt personbästa i Grand Prix för ekipaget.
– Zepter är bara 10 år gammal och väldigt stor så det har tagit lite längre tid för oss men han ska skaffa sig lite erfarenhet och bli starkare, en otroligt lovande häst, sa Daniel Bachmann Andersen i våras om sin tredje Grand Prix häst.
Daniel Bachmann Andersen kommer till SIHS med Blue Hors Don Olymbrio.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello såg samlade ut, men det där med att stå blickstilla som en staty i den inledande halten det går så där, rutin hjälper inte alltid till. När sedan ryggningen blev både lite tveksam och sedan lite hastig var det två dyra misstag att reparera. De gjorde fin första piaff perfekt på stället och programmet innehöll många höjdpunkter, totalt 72,283 procent och första utanför placering i dagens klass.

Klassen går att se i repris för de som önskar, Tinne rider 1,34 in i sändningen och Isabell Werth tre ekipage senare.

Hoppningen sänder Clipmyhorse gratis i litet format.

Resultatlista
Start- och resultatlistor Stuttgart

Topp-10 veteranen klättrar igen

Tinne laddar för världscup: ”Anton är het som en spis”

Tinnes magiska världscupstart

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.