Patrik Antonia Juliette Bo Nations Cup Compiègne 2022

Sverige segrade i Nations Cup

Tvåa, tvåa, tvåa, trea, trea och femma. Med resultat på jämn och hög nivå regerade de tre svenska lagryttarnas dressyrens Nations Cup i Compiégne och vann överlägset efter två dagars tävlande.

– Det stora avståndet visar verkligen deras klass, säger förbundskapten Bo Jenå.

Antonia Ramel, Juliette Ramel och Patrik Kittel kom till Nations Cup med hästarna Curiosity (Holst, Clinsmann2 x Carpaccio, uppf Kurt Thomsen),  Buriel K.H. (KWPN, Osmium x Krack C, uppf P. Bakker) och Touchdown  (SWB, Quaterback x Sack, uppf Verbena AB).

På lördagen red de alla tre Grand Prix och på söndagen var det Grand Prix Special som gällde för systrarna Ramel och kür för deras tränare och landslagskollega Patrik Kittel.

Till skillnad från vid mästerskap var det sedan deras placeringar som räknades samman och inte procenten. Med en totalpoäng på 15 var avståndet långt ner till tvåan Spanien som slutade på 48.

– Förstås jättekul. Alla tre var riktigt duktiga idag. Hästarna har gått riktigt bra och de har ridit bra, säger förbundskapten Bo Jenå.

Patrik Kittel gjorde en i stort sett felfri kür när han slutade som individuell tvåa, knappt fyra  procent efter dressyrdrottningen Isabell Werth med DSP Quantaz (Quaterback x Hohenstein 4). Juliette och Antonia Ramel slutade tvåa och trea, endast slagna av brittiska OS-medaljören Charlotte Fry och Glamourdale, ett av världens just nu bästa ekipage.

– Charlotte och Isabell var här med sina bästa hästar och jag tror vi kan plocka ännu lite mer poäng. Våra ryttare red väldigt bra men lite mer finns att hämta, säger Bo Jenå.

Nu återstår tävlingar i München, Rotterdam, Aachen och Falsterbo för tilltänkta VM-ekipage.

– Vi ligger väldigt bra i fas, det finns småsaker att förbättra och det jobbar vi med under tävlingarna och emellan. Formtoppen ska vara i augusti men de visar ju form redan nu och det är väldigt glädjande, säger Bo Jenå.

Resultat GP Special > > >

Resultat küren > > >

Resultat Nations Cup > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.