Seger för laget i Nations Cup med förbundskapten Bo Jenå, Antonia Ramel, Jeanna Högberg, Juliette Ramel och Patrik Kittel. Foto: Kim C Lundin

Sverige tog hem Nations Cup

Efter en stark insats i Grand Prix Special tog Sverige hem ännu en delseger i dressyrens Nations Cup. Bästa svensk var ett galoppinslag ifrån seger i klassen.

Årets startfält i Nations Cup var det starkaste på flera år genom att Tyskland och Holland skickat bra lag med ryttare på väg upp. Sverige gick in med ledning när küren startar, efter klassen hade Sverige utökat den ledningen. I de fem domarkurerna satt Susanne Baarup, Peter Storr, Susan Hoevenaars, Maria Colliander och Annette Fransen Iacobaeus. 

Nations Cup-laget som Bo Jenå tagit ut bestod av Patrik Kittel, Jeanna Högberg och systrarna Antonia Ramel och Juliette Ramel. I Specialen startade Jeanna Högberg och Juliette Ramel.

Klassen inleddes med ekipage från nationer utan chans på slutstriden som står mellan Danmark, Tyskland och i viss mån Holland.

Real Dancer FRH har varit en begåvning från unghäståren med finaler i unghäst-vm och Bundeschampionatet. Hela tiden med Jan-Dirk Giesselman i sadeln. Real Dancer är en familjeuppfödning som gått hela vägen till Grand Prix. Här gjorde de en solid ritt på finfina procent med 72,660 procent, det räckte till seger.

Real Dancer FRH är mäktig. Foto: Kim C Lundin

Nederländernas Thamar Zweistra rider den unge och expressive stuteri Hexagons uppfödning 10-årige hingsten Double Dutch. En fux med mycket vitt, bläs och vita strumpor och höga knän i traven. Det är ett lovande ekipage men än fattas styrkan och det gör ritten skenbart hektisk och övergångarna inte så mjuka. Totalt 69,489 procent.

HExagon’s Double Dutch. Foto: Kim C Lundin

Härlige Wall Street JV och Juliette Ramel kom in på banan med fokus i blick. De gör ett verkligt fint travprogram med härliga ökningar och passage/piaff. En liten miss i slutorna kostade, skritten gick bra, så till galoppen. Wall Street har en härlig galopp i uppförsbacke och piruetterna blir riktigt fina, totalt 71,936 procent totalt andra plats.

Juliette Ramel och Wall Street JV. Foto: Kim C Lundin

– Missarna blev dyra men jag är så nöjd med honom, onödigt, men ”Walle” känns jättefin. Han är inte trött alls och kunde gått en runda till. Jag hoppas få rida en tysk tävling rätt snart, Wall Street ska gå i världscupen i vinter. Det känns så roligt att han tar det här så bra och samtidigt är så på, otroligt, sa Juliette Ramel.

Sista svensk till start var Jeanna Högberg och hennes troll ”Peikko”, Duendecillo P i passet. De gjorde fint travprogram och fullt godkänd skritt. I galoppen blev det ett förargligt fel helt i slutet på en serie. En bra ritt från ryttaren som själv beskrev sin entré i Nations cup-laget som bananskalsaktig, totalt 70,106 procent.

Jeanna Högberg med Duendecillo P. Foto: Kim C Lundin

– ”Peikko” var med mig hela rundan idag, förargligt med felet i ettorna bara men så bra för övrigt, jag är supernöjd. Nu blir det dessutom start i Aachen för oss, tajt schema men en chans att ta, sa Jeanna Högberg.

Resultat Special
Lagställning

Start- och resultatlistor FHS Longines hoppning klasser to-sö

Start-och resultatlistor FHS Equipe dressyr samt klasser lö-onsd

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.