Therese Nilshagen - Dante Weltino

Therese på 8:e plats – ännu en seger för Jessy

EM i tyska Hagen avgjordes under lördagen där Europas bästa ekipage gjorde upp i en Grand Prix Kür. De svenska ryttarna levererade över 80 procent och Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD slutade på en åttondeplats.
Guldregnet över Jessica ”Jessy” von Bredow Werndl fortsatte och hon segrade överlägset i klassen.
På sjätteplats en finsk sensation!
Juliette Ramel - Buriel K.H.
Juliette Ramel – Buriel K.H. Foto KimC.nu by Ateni AB
Europamästerskapet 2021 är över för denna gång. Veckan började med att svenskarna levererade en fin fjärdeplacering i lagtävlingen, därefter gjorde de 30 bästa ekipagen upp i en Grand Prix Special.

15 ryttare tog sig sedan vidare till Grand Prix Kür där Juliette Ramel och Therese Nilshagen representerade Sverige.

Ramel först ut

Juliette Ramel och Buriel K.H. var först ut i sin freestyle med egenkomponerad musik och fick till 80,175 procent, vilket räckte till en niondeplats.

– Jag är nöjd med vår insats och glad över att han höll sig så lugn. Vi hade en miss i tvåorna men överlag kändes han väldigt fräsch, det har han gjort hela veckan, säger hon efter ritten.

Ekipaget satte personbästa i Küren tidigare i somras på OS i Tokyo med 81,182 procent.

– Nu har har gått två stora mästerskap i sommar och förtjänar verkligen att komma hem och ta det lugnt några veckor, summerar ryttarinnan.

Therese Nilshagen - Dante Weltino Old
Therese Nilshagen – Dante Weltino Old. Foto KimC.nu by Ateni

Therese Nilshagen åtta

Sist ut för Sverige var Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD. Till tonerna av Adele och Sia levererade ekipaget ett fartfyllt program och slutade på 81,325 procent, vilket gav en åttondeplats.

– Det kändes kontrollerat hela vägen, det blev lite missar i ettorna, men jag kunde göra om så det blev inte så dyrt, säger hon och summerar veckans tävlingar:

– Det har varit en jätterolig vecka. Vi har levererat tre jämna, bra ritter. Jag är jättenöjd över att vara topp tio i tre klasser på EM med ett så starkt startfält.

En kort hemresa väntar sedan är det dags för återhämtning efter sommarens stora mästerskap.

– Vi får se om det blir någon mer tävling i år, det håller vi lite öppet. Han är förtjänt av en lång vila och sedan får vi ladda batterierna och hoppas på att sikta mot VM i Herning nästa år.

Jessica von Bredow Werndl - Dalera
Jessica von Bredow Werndl – Dalera. Foto KimC.nu by Ateni AB

Tysk seger

Guldregnet över Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB, Tyskland, fortsatte och det blev seger med oslagbara 91,021 procent. Cathrine Dufour från Danmark knep silvret tillsammans med Bohemian på 88,436 procent. Charlotte Dujardin och Gio från Storbritannien tog brons med 87,246 procent.

Catherine Dufour - Bohemian
Catherine Dufour – Bohemian. Foto KimC.nu by Ateni AB

F

ör första gången på mycket länge hamnade Isabell Werth utanför medaljplats, fyra med Weihegold på 84.896 procent. Charlotte Fry med Everdale blev femma och den stora, stora överraskningen i detta EM, Finlands Henri Ruoste med Kontestro DB tog sjätteplatsen.

Photo: KimC.nu by Ateni AB

RESULTAT:

1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB, 91,021 procent
2) Cathrine Dufour, Danmark, Bohemian, 88,436 procent
3) Charlotte Dujardin, England, Gio, 87,246 procent

8) Therese Nilshagen, Sverige, Dante Weltino OLD, 81,325 procent
9) Juliette Ramel, Sverige, Buriel K.H., 80,175 procent

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.