Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Foto: Kim C Lundin

Tinne närmar sig världscupfinalen

Tinne Vilhelmson Silfvén och magiska Don Auriello är ett steg närmre målet – en plats i världscupfinalen i dressyr. Under fredagen tog ekipaget en andraplats i världscuptävlingarna i Wellington i USA – med över  80 procent!

Svenska landslagsryttarnas tränare Louise Nathorst är nöjd med Tinnes styrkebesked i küren.

– Tinne kan stryka ett sämre resultat i världscupen och räkna den här andraplatsen, säger tränaren för svenska landslagsryttare, säger hon till Svenska Ridsportförbundet.

Nu är Tinne alltså ännu ett steg närmre att komma till Scandinavium.

– Mitt mål den här vintern har varit att komma till Göteborg och världscupfinalen. Han kändes väldigt, väldigt bra ikväll. Han har känts bra hela veckan och varit ivrig redan i stallet som att han säger ’skynda, jag vill gå’. Han har verkligen varit på tå. Redan på framridningen gjorde han klart att han var redo, säger Tinne i en kommentar till arrangören efter tävlingen.

Tinne och Anton. Foto: SusanStickle.com

Gällande hennes omtalade kürprogram säger hon:

– Den här küren är så svår. Allting kommer så snabbt. Du måste verkligen vara exakt där du borde vara i takt med musiken. När allt flyter på är det underbar känsla att rida eftersom den berättar en historia. Du går igenom all den här musiken och du vet precis vad du ska göra och han med. Du måste bara hålla i det och njuta på vägen, säger Tinne.

Vann världscupomgången gjorde Kasey Perry-Glass och Goerklintgards Dublet. Trea efter Tinne och Anton slutade Shelly Francis, också USA, med Danilo. Samtliga tre ekipage över 80 procent.

Du kan se Tinnes ritt här.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.