Don Auriello aka "Anton" och Tinne Vilhelmson Silfvén i träning under torsdagen i Falsterbo. Foto: Kim C Lundin

Tinne Vilhelmson-Silfvén: ”Det känns bra, det är bra”

Det blev en annorlunda start för Tinne Vilhelmson-Silfvén i Cappeln i sista genrepet inför VM. Två hästar var startanmälda men det blev bara en ritt.

Nere i tyska Cappeln är Tinne Vilhelmson-Silfvén tillsammans med ytterligare två lagkamrater till VM i September, Juliette Ramel och Patrik Kittel. Planen var och är att göra ett sista meeting innan VM-förberedelserna tar vid på allvar med avresa i början av september.

Tinne Vilhelmson-Silfvén har Paridon Magi och Don Auriello med sig för start men till morgonens klass strök hon sig med Paridon, istället blev det start i Grand Prix med sikte på Specialen på söndag med Don Auriello..

Ridenews får kontakt med Tinne efter att hon just kommit ut ur en dopingkontroll.
Tinne och Don Auriello skulle ha startat i Falsterbo men strök sig efter hästbesiktningen till CDI3* men valacken var tillbaka i träning snabbt.

Hur kändes dagens ritt, totalt 73,37 med ojämna domarsiffror?
– Anton känns bra, vi hade lite småfel men han var mycket bättre att rida än i Rotterdam. Sen hade vi ojämna siffror men så är det i vår sport, det är något vi får leva med, inget att göra åt. Tanken här var att rida denna touren och få en Special eftersom jag red kür i Rotterdam, ett jättebra upplägg för oss.
– Det känns bra, det är bra, nu kör  vi på framåt.

Vad var det med Paridon som fick dig att avstå start?
– Ridkänslan var helt enkelt inte bra, det kändes inte som vanligt så jag avstod, jag vill inte chansa. För säkerhets skill, så här nära VM, så väljer jag att låta bli att starta och istället tar vi vägen förbi Jonas Tornell, veterinären, på vägen hem för en kontroll av honom. Allt för att vara på den säkra sidan inför VM.

Är du nära ett val av häst inför VM?
– Jag matchar båda framåt och förbundskapten Bo Jenå har såklart något att säga också, givetvis. Jag önskar att jag kommer att kunna rida Anton på VM men båda får samma matchning framåt hemma för att vara redo.

Hur är Cappeln som tävlingsplats?
– Det är första gången jag är här, en jättefin tävling. Det är litet, lugnt och intimt nästan, jättemysigt, faktiskt perfekt.

 

Temporärt resultat i klassen

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.