Sönke Rothenberger och Cosmo. Foto: Kim C Lundin

Tungt avhopp för Saab Top 10

Med knappt tre veckor kvar till Saab Top 10 Dressage i Friends Arena under Sweden International Horse Show drabbas tävlingen av ett avhopp.

Sönke Rothenberger var den första ryttaren som presenterades klar för Saab Top 10 Dressage dit tio elitryttare får personliga inbjudningar. Nu har stjärnan lämnat återbud på grund av studier. Tyskens avhopp innebär att det nu finns tre platser kvar att fylla.

– Sånt här händer inom sport. Men vi andra kommer att bjuda på en riktigt bra tävling, en av de allra bästa, säger Patrik Kittel, som ansvarar för inbjudningarna i ett pressmeddelande från Swedish International Horse Show.

Återbudet har lämnats till SIHS via Sönke Rothenbergers familj i ett offentligt uttalande som lyder som följer: ”Sönke Rothenberger har nu i början av november meddelat Sweden International Horse Show i Stockholm att han och Cosmo inte kan delta. För Rio gjorde Frankfurts Finansskola ett undantag för honom när han studerade i Nijmegen. Sönke studerar för närvarande i Bryssel för sina sista tre seminarier och kompletterande tentor för sin MBA. Under Stockholmsveckan är närvaron vid universitetet obligatorisk. Vi har försökt allt vi kan för att Sönke ska få ledigt, men Universitetsreglerna medgav inget undantag. Vi beklagar det väldigt mycket och ber om förståelse! Sönke är personligen väldigt ledsen över att inte kunna åka till Stockholm eftersom han har fantastiska minnen från tävlingen i Friends Arena. Vi önskar er ett underbart evenemang!”

De sju ryttarna som är klara för Saab Top 10 Dressage:

Isabell Werth – Weihegold OLD
Patrik Kittel – häst ej klar
Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD
Dorothee Schneider – Sammy Davis Jr
Helen Langehanenberg – Damsey FRH
Edward Gal – Glock’s Zonik N.O.P
Daniel Bachmann Andersen – Blue Hors Don Olymbrio

Tävlingen Saab Top 10 Dressage, som i år har prispengar på 2,5 miljon kronor, arrangeras inom ramen för Sweden International Horse Show den 1-2 december.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.