Foto Kim C Lundin, FEI/Christophe Taniere

Två superstjärnor missar OS

Tyskland förlorar ytterligare två medaljhopp som inte kommer till OS. Tidigare har världsmästaren Simone Blum berättat att DSP Alice inte hinner återhämta sig efter sin operation.

Nu meddelar fälttävlansfenomenet Ingrid Klimke att hon inte kommer att kunna delta i OS. Samtidigt nås vi också av beskedet att inte heller flerfaldiga mästerskapsmedaljörerna i dressyr Sönke Rothenberger och Cosmo kommer att vara med i uttagningen till OS.

Idag meddelade fälttävlansfenomenet Ingrid Klimke att hon inte kommer att kunna delta i OS efter att ha fallit av och skadat revbenen vid helgens tävlingar i polska Baborówko. Hon har opererats och kommer att behöva vila. Nu siktar hon istället på EM i höst.

Samtidigt nås vi också av beskedet att inte heller flerfaldiga mästerskapsmedaljörerna i dressyr Sönke Rothenberger och Cosmo kommer att vara med i uttagningen till OS. Vi har länge väntat förgäves på Cosmos comeback och nu meddelar familjen att han inte är på den nivå han varit innan sitt långa uppehåll och inte kommer att visas.

Ingrid Klimke skriver på Instagram:

”Efter att ha fallit av vid Equestrian Festival Baborówko 2021 fick jag en allvarlig skada på revbenen! Operationen gick bra och nu behöver jag lugn och tid att läka.
Jag är väldigt ledsen över att min största dröm – att delta i mitt sjätte OS – har krossats!
Nu är mitt nästa stora mål att försvara titeln vid EM i september.
#comebackstronger #sapsuperBobby #doubleeuropeanchampion”

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.