Guldfavoriterna är uttagna, från vänster Dorothee Schneider, världsettan Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl och Sönke Rothenberger som båda VM-debuterar. Foto: Kim C Lundin

Tyskt VM-lag klart, toppryttare petad

De är klara favoriter till både lagguld och individuella medaljer, ändå innehåller tyska laguttagningen flera överraskningar.

Tävlingen i Münster var det sista stora tyska getingboet för att spika lagryttare åt tyska landslaget. Förbundsledningen som nominerat Helen Langehanenberg med Damsey FRH fick se henne segra på 77,1 procent i Grand Prix. Men bara en reservplats väntar på ekipaget till VM.

Istället blir laget följande:
Sönke Rothenberger / Cosmo uttagen efter kämpainsats i Donauschingen
Dorothee Schneider / Sammy Davis jr. uttagen efter stark säsong utan dippar
Jessica von Bredow-Werndl / TSF Dalera BB reservhäst Zaire E stora lagöverraskningen
Isabell Werth / Bella Rose med reserv Weihegold eller Emilio  det blev precis som Isabell själv önskade
Reserv:
Helen Langehanenberg / Damsey FRH

Trots rekordsnabb come-back i Aachen efter att Helen fått dottern Finja och seger i Münster så räcker det inte för Helen Langehanenberg. Istället sätter landslagsledningen sitt hopp till Jessica von Bredow-Werndls kommande stjärnhäst TSF Dalera BB som är på sin första säsong i internationell Grand Prix.

Tyskland är stora favoriter till lagguldet – kanske Storbritannien kan hota henom sina ”dark horses” som inte tävlat mot andra och hemmanationen USA kan skrälla med stort publikstöd. Men få är nog beredda att satsa surt förvärvade slantar på något annat än ett tyskt lagguld. Isabell Werth och Sönke Rothenberger kan båda vara på pallen för individuella medaljer.

Resultat

Läs mer: Therese Nilshagen och Dante Weltino har planen klar

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.