Svensktrion har kämpat i Aachen Foto: Privat

Marina red in på en andraplats i premiären

Det svenska U25-landslaget i dressyr hade en riktigt bra första dag i Aachen. Marina Mattsson och Quartermain (Quarterback x Wilawander XX) kom tvåa. ”Jag är jättenöjd”, säger Marina Mattsson.

Det svenska laget består utöver Marina Mattsson av Lina Dolk och Denise Ljungkvist. Marina Mattsson kom på andra plats med procenten 72 029. Segrande Jil-Marielle Becks från Tyskland vann med procenten 72 382.

– Det gick jättebra för alla svenska ryttare. Inga missar och en jättebra första dag, summerar 24-åriga Marina.

Hennes häst Quartermain kan ibland bli lite påverkad av nya miljöer.

– Så jag tog det säkra lite före det osäkra i dag. Jag red mer på säkerhet för lagets skull. Jag är jättenöjd med att han var så lugn,  säger Marina.

Det svenska laget anlände till Aachen i måndags. Under onsdagens slutade de tvåa efter Tyskland i den första lagtävlingen. Individuellt slutade Lina Dolk och Biggles 1015 (Bjorsells Briar 899- Krevad) som femma med procenten 71, 147. Denise Ljungkvist fick procenten 68, 824 och en åttondeplacering med Soega (Sandakan 1078-Amiral 764)
Det innebär att samtliga svenska ryttare går vidare till fredagens grand prix.
Marina Mattsson. Foto: Privat
Tävlingarna i Aachen ger mersmak för Marina Mattsson.
– Det är väldigt roligt att titta på de stora ryttarna som man ser här nere. Som Isabell Werth, man kan alltid sno åt sig lite tips och trix.
För egen del satsar Marina Mattsson på fler placeringar med både laget och Quartermain under meetinget.
– Han är till hälften fullblod med väldigt stor talang för piaff och passage så jag hoppas att det ska fortsätta gå bra, säger Marina.
För fullständiga resultat i klassen: Klicka här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.