Cathrine Dufour - Bohemian, Carina Cassøe Krüth - Heiline”s Danciera

Världscupen i dressyr – danska succéritter, Patrik briljerade med ettor

Succésegraren från Flyinge gjorde sensationsartad kürdebut, Patrik briljerade med ettor och Cathrine och Bohemian lyste av harmoni i segerritt på personbästa.

 

Danska Cathrine Dufour och hennes 10-åring Bohemian går från klarhet till till klarhet och segrade på ekipagebästa 88.20 procent när världscupküren i dressyr äntligen kunde ridas i Århus på söndagen.

Cathrine pratade med honom och klappade honom på halsen innan musiken började och Bohemian verkade lyssna. Ekipaget lyste av harmoni i varje rörelse med fräsch, ren piaff och passage som höjdpunkter i ett alltigenom lysande program – enligt FEI:s pressmeddelande.

– Han har inte på långa vägar nått sina begränsningar, han utvecklas mentalt och det finns definitivt utrymme för förbättring – jag är så glad i honom, sa hon lyckligt efter segern.

Bästa svensk blev Patrik Kittel med Delaunay, som briljerade med 18 ettor och red ihop 82.575 procent vilket placerar honom på andra plats i världscuptabellen.

Isabell Werth behöver som regerande världscupsegrare från den senaste finalen endast starta i två av omgångarna för att rida den kommande finalen i Göteborg i april. Nu kom hon med Emilio till Århus och tog en andraplats på 87.845 procent.

Trea blev Jessica von Bredow-Werndl med Zaire-E på 85.335 procent. Jessica har poäng från sin tidigare start i den centraleuropeiska ligan och tredjeplatsen gav henne nu tillräckligt med poäng för att ta ledningen i den västeuropeiska ligan.

Danska Carina Cassøe Krüth med Heiline’s Danciera, som segrade succéartat i sin Grand Prixdebut på Flyinge förra året, gjorde nu sin första internationella toppkür på sensationella 84.455 procent vilket gav en fjärdeplats.

Tävlingarna reds som de flesta andra i dessa tider utan publik på grund av pandemin.

Cathrine Dufour och Bohemian är nia på världsrankingen och med sin äldre häst Atterupsgaards Cassidy är hon femma.

Nästa omgång i världscupen går i Salzburg, Österrike i december.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.