Jeanna Hogberg (SWE) - Astoria
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots

[ VM i Herning ] Juliette lyfte Sverige i dressyren – idag avgörs lagtävlingen

Första dagen av VM i dressyr bjöd på mycket spänning för de svenska dressyrfansen, då Jeanna Högberg och unga Astoria fick dyra missar – men Juliette Ramel och Buriel K.H. gjorde en superrunda och Sverige ligger nu fyra i lagtävlingen inför andra dagen. Idag rider Therese Nilshagen och Dante Weltino och för Sverige avslutar Patrik Kittel med Touchdown.
Nederländerna leder lagtävlingen före Tyskland med Danmark på tredje plats.

Jeanna Högberg och unga SWB-stoet Astoria gjorde en stabil uppvisning och låg nära sitt personbästa fram till slutet av programmet. Sedan blev det lite otakt i bytena i varje och problem med piruetter och övergångar.
– Det kändes som att hon blev trött i slutet av programmet. Vi kan mycket bättre och brukar aldrig ha problem med piruetterna, säger Jeanna.

Astoria är bara tio år och går sitt första stora mästerskap.
– Jag får fokusera på att det var väldigt fint fram till missarna. Vi har varit här i många dagar, jag har aldrig varit så här länge på tävling med henne förut. Det har varit svårt att lägga upp träningen, så det är något vi får dra lärdom av. Kanske har jag tagit ut henne lite för många gånger så att hon var trött nu.

Juliette Ramel (SWE) – Buriel K.H.
ECCO FEI World Championships – Herning – Denmark 2022
© DigiShots

Juliette Ramel och Buriel K.H. fick hela 76,164 procent av domarna och ökade Sveriges chanser till lagmedalj betydligt.
– Jag måste säga att det var en av mina bästa ritter. Jag hade en så bra känsla. Att känna att han är så laddad men ändå så lugn, att han har så mycket energi men är helt med mig. Jag är verkligen jätteglad över honom, säger Juliette Ramel efter ritten.

Sverige ligger fyra inför söndagens fortsättning med Grand Prix för lagryttarna där Therese Nilshagen och Dante Weltino är först ut för Sverige och  Patrik Kittel med Touchdown avslutar.
Nederländerna leder lagtävlingen före Tyskland med Danmark på tredje plats.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.