Jessica von Bredow Werndl - Dalera. Foto FEI/Stefan Lafrentz

Personbästa för Patrik i världscupen – tysk seger

Danskarna var i toppform när världscupküren reds i tyska Neumünster på söndagen och knep platserna två till fyra. Patrik Kittel med nya Blue Hors Zepter blev bästa svensk och segern, ja, den gick till hon som vinner allt just nu.
–Fantastiskt bra, jag är supernöjd, säger Patrik Kittel.

Det blev ännu en seger för oslagbara Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera som startade sist i söndagens kür och fick 90.615 procent.
Andraplatsen gick till Danmarks Cathrine Dufour med Vamos Amigo på 86.725 procent och sedan var det danskt även på tredje och fjärde plats med Nanna Skodborg Merrald och Atterupgaards Orthilia på 84.480 procent samt Carina Cassøe Kruth och Heilines Danciera på fjärde med 83.670 procent.

Patrik Kittel med Blue Hors Zepter blev bästa svenska ekipage med en sjätte plats. En av domarna ansåg inte att ekipaget visade alla moment och satte två streck i protokollet, ytterligare en domare streckade ett moment. Men i övrigt fick de fina poäng med många nior och ett par 9.5 för det konstnärliga utförandet. Totalt 81.325 procent, vilket är ”personbästa” eller kanske ska man säga ”hästbästa”? för Blue Hors Zepter.

Hästen har bara varit fyra veckor i Kittels stall.

– Jag visste att han är fantastisk, men det är inte lång tid att lära känna varandra och idag handlade det om att ge honom de allra bästa förutsättningarna, säger Kittel.

– Det var nog den svåraste tävlingen man kan välja att debutera i. Det var en otroligt hög nivå på tävlingen, men då är det också som roligast, säger Kittel.

Fuxen ägs av danska stuteriet Blue Hors och i nuläget finns han i Kittels stall fram till och med juli.

– Sedan får vi se vad som händer och skulle det komma någon med väldigt tjock plånbok så kan ju saker hända. Men jag är väldigt glad att ha honom nu, säger Patrik.

I och med dagens sjätteplats klättrade Kittel till niondeplats på världscuprankingen, en placering han måste behålla om han vill rida världscupfinalen i Leipzig i april.

–Jag åker med Zepter till sista världscupdeltävlingen i s´Hertogenbosch och förhoppningvis tar vi poäng där så att vi tar oss till finalen, säger Patrik.

Antonia Ramel red en stabil kür på Curiosity och med 77,065 slutade ekipaget på åttonde plats.

– De går riktigt stadigt framåt och blir klart bättre och bättre. På senaste träningen såg det mycket bra ut, säger förbundskapten Bo Jenå.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.