Bra start för Louise i Badminton

Onsdagen bjöd på sorg för Hanna Berg vars Quite Survivor ströks på grund av en hovslagarmiss. Torsdagen har börjat lovande för Louise Romeike som genom en makalöst fin inledning på dressyrprogrammet gick in på sjunde plats – när dagen är slut ligger hon på 15:e plats. Malin Josefsson startar kl 16.12.

Första dagen av Badminton Horse Trials bjöd på ”Best dressed”-tävling, vetcheck och en svensk tragedi. Hanna Berg, Badmintondebutant och Ridenewsbloggare, fick se sin häst Quite Survivor strykas ur startlistan på grund av en hovslagarmiss.
82 hästar visades och det var två som ströks, förutom Quite Survivor amerikanska hästen Wembley som skulle ha ridits av Tamra Smith. Dagen bjöd på en smula dramatik, då brittiska Izzy Taylors Springpower skyggade för den stora skaran fotografer och tvärvände och sprang mot stallarna. Nästa ryttare på tur, nyazeeländske Tim Price, lyckades dock hejda flykten. Även brittiska Nicky Hill fick en utmaning när hennes Bingo Boy visade upp en serie snygga bockningar.

Alla hade självklart klätt sig stilfullt för dagen, då den traditionellt bjuder på en ”Best dressed”-tävling. Temat för året var Timeless Classics och vinnare blev James Sommerville som matchat slips och skotofsar samt Louisa Milne Home i välskräddade skotskrutor.

Under torsdagen inleddes tävlingarna med dressyren och Louise Romeike (fd Svensson Jähde) på Wieloch’s Utah Sun gjorde en strålande ritt som började fantastiskt bra och . Lite trassel i bytena men höga poäng i resten av programmet och hon gick in på en sjundeplats.
Vi återkommer med uppdateringar efter Malin Josefssons ritt kl 16.12.

Här kan du se livestream från Badmintons dressyr, tredje delen
med Malin Josefsson som sista ryttare > > >

Intervju med Louise Romeike efter ritten, av Eventing Inside. På tyska – svenskt referat nedan:

Louise känner sig bra, tycker det var synd med galopprogrammet, traven var bra. Hon hade hoppats komma under 30 straff, men han blev en aning het och lite svår att kontrollera. Hon ska nu gå terrängen och det blir hennes första bangång.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.