Anna Freskgård - Challenger. Foto Roland Thunholm

Dags att söka till fälttävlansakademin

Nu öppnar ansökan för nästa årskull till Agria Fälttävlansakademi. Efter en lyckad första årskull är det nu dags för fem nya ryttare att antas till Agria Fälttävlansakademi för att under ett år få gedigen utbildning och coaching under ledning av landslagsryttaren Anna Freskgård.

Förra året lanserades Agria Fälttävlansakademi, en helt ny satsning för att utveckla unga talanger och öka kunskapsnivån om hållbar träning och tävling med sikte på mästerskap i fälttävlan. Nu startar nästa antagningsomgång.

– Genom Agria fälttävlansakademi vill vi hjälpa fälttävlanstalanger att komma vidare mot mästerskap och föra ut budskapet om allsidig träning för hållbara hästar, säger Agnes Fabricius, vd på Agria Djurförsäkring.

Samtliga av deltagarna i den första årskullen har nått mästerskapsnivå och avancerat internationellt.

– Året med Agria Fälttävlans akademi har varit ett värdefullt tillskott i min satsning. Jag har fått möjlighet att bredda och fördjupa mina kunskaper både vad gäller mig själv, min häst och ridningen. Samtidigt har jag fått lära känna nya ryttarkollegor vilket också varit väldigt roligt. Erfarenheterna från mitt år i Agria fälttävlansakademi kommer jag att bära med mig in i framtiden och är något jag är väldigt tacksam för, säger Alice Andersén, som bland annat vann SM 2020.

Deltagarna i Agria Fälttävlansakademi ska ha som rimligt mål och möjlighet att tävla mästerskap i närtid. De utvalda personerna ska också vara bra förebilder för sin sport. I utbildningen ingår både avsuttna pass med individuell coachning, träningslära för hållbara hästar, mental träning och ryttarträning, samt uppsuttna pass där fälttävlans alla moment slipas. Träffarna sker ungefär en helg varje månad under två terminer med start i våren 2021.

– Tanken är att akademin blir det extra komplementet som lyfter ryttarna mot målen. Min roll är att vara mentor, bidra med kunskap och finslipa detaljer, inte att ersätta ekipagens befintliga tränare, säger Anna Freskgård.

Om Agria fälttävlansakademi

• Fem ryttare per läsår antas som stipendiater.

• Satsningen vänder sig till ryttare mellan 18-28 år som satsar mot mästerskap.

• Anna Freskgård leder Agria fälttävlansakademi i samarbete med Agria.

• Ryttarna träffas ungefär en gång per månad under våren 2021 och hösten 2021 både med och utan häst.

För mer info och ansökan, klicka här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.