Malin Josefsson och Golden Midnight

EM i Luhmühlen – Sverige sjua inför dag två

EM i fälttävlan har startat för svensk del med två lagryttare klara. Du hittar länkar och tider här.

Luhmühlen badar i sol under förmiddagen och förhållandena är mycket fuktiga efter stora åskregn under natten. Totalt 73 ekipage rider under två dagar och totalt tolv lag är till start. Av de nio har fyra redan OS-kvalifikationen klar: Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Irland. Kvar att slåss om de två sista OS-platserna till Tokyo 2020 är Sverige i sällskap med Nederländerna, Belgien Schweiz, Italien dessutom en trio lag med endast tre ryttare från Österike, Spanien och Finland.

Första svensk på banan

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus gjorde en både fin och stabil ritt utan några större misstag. Det gav dem jämnt 65 procent och Sverige en fin start med 35 straff. Niklas och Focus Filiocus gjorde en stark instas på EM i Strzegom 2017 och har sedan dess adderat erfarenhet från VM och fler tävlingar.

Niklas Lindbäck och familjen Albertsens Focus Filiocus var först ut

Efter 18 ekipage ligger två belgiska ekipage i ledning, dessutom på samma straff. Laura Loge med Absolut Allegro och Karin Donckers på Fletcha van’t Verahof landade båda på fina 71,18 procent som omvandlas till 28,8 straff.

Andra svensk på banan

Malin Josefsson och Golden Midnight red fram under en ganska pressande värme i Luhmuehlen. Efter gårdagens åskväder fläktar det dock och är mer behagligt. De gjorde en stabil ritt men båda galoppombytena fick underkänt. Sen är det inte världens lättaste att göra en skrittpiruett under ett toalettbesök och det drog lite på poängen. Totalt blev det 62,57 procent och 37,40 straff för Malin och Golden Midnight.

Individuell svensk på banan

Ebba Adnervik och Chippieh inledde sitt första mästerskap som seniorer med en ok dressyr. En skrittpiruett saknade det rätta trampet och flyttet runt och det första bytet blev inte godkänt. Trots det så slutade Ebba på 63,89 procent och 36,10 straff.

Ebba Adnervik och Chippieh i ett icke godkänt galoppombyte Foto: Kim C Lundin

Leder i klassen gör Laura Collett på London (individuell ryttare )på 25,50 straff . Hon är i täten på en klunga med få tiondelar emellan sig som skiljer åt: Kai Rüder på Colani Sunrise med 25,8, straff och Thibault Vallette med Qing du Briot ENE HN på 25,80.

SWB-hästen Bofey Click, efter Chirlon och uppfödd av Elisabeth Persson,  rids av Sanna Siltakorpi för finska laget. De ligger på 39,9 straff efter en ite för livlig uppvisning .

Bofey Click och Sanna Siltakorpi Foto: Kim C Lundin

Lagställning i halvtid

Det är Belgien som leder med sina två ryttare Laura Loge och Karin Donckers som båda ridit på 28,80 straff. Sedan följer Tyskland, Frankrike och ett antal andra nationer. Sverige ligger just nu med två ryttare kvar på sjunde plats.

Starttider dressyr

Torsdag
10.22  4. Niklas Lindbäck/Focus Filiocus (SWB val f -07 e Feliciano-Be My Chief xx, uppf Tun Albertsson)
14.02  21. Malin Josefsson/Golden Midnight (SWB val f -08 e Goldmine xx-Maraton, uppf Gert Hermansson)
15.31 31. Ebba Adnervik/Chippieh (HOLST val f -02 e Carnaby GL-Caretino, uppf Stefanie Kinscher) individuell start

Fredag
11.37 47. Louise Romeike/Wakiki (HOLST sto f -06 e Quinar-Cassini I, uppf Hans Thomsen)
14.00 58. Philippa Magnusson/Cesar (SWB hingst f -10 e Crelido-San Quintero xx, uppf Philippa Magnusson) individuell start
15.15 66. Ludwig Svennerstål/El Kazir SP (BWP val f -04 e Capriano-Blanc Rivage xx, uppf Paul Scheirs)

Webbsida
Startlista torsdag
Startlista fredag
Liveresultat

Lagställning
Leaderboard
Start- och resultatlistor
FEI:s sändningar från fälttävlans-EM

 

Följ Luhmühlens siter i sociala medier:

Facebook Turniergesellschaft Luhmuehlen

Instagram  Turniergesellschaft Luhmühlen
Twitter @luhmuehlenht
Taggar #luhmuehlen #LLHT #feiEuros2019

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.