Katrin Norling - Fernando-Ukato

Katrin Norling i ledning före tyska guldryttarna

I tyska Marbach tävlar flera svenska fälttävlansekipage. Efter hoppningen har nu Katrin Norling tagit ledningen före de tyska guldfenomenen Michael Jung och Ingrid Klimke som toppade efter dressyren men fick nerslag i hoppningen.

Den fyrstjärniga fälttävlan i tyska Marbach genomförs utan publik och med testning av alla medverkande. Tysklands Michael Jung, dignande av otaliga mästerskapsguld, tog ledningen med fischerChipmunk efter dressyren, följd av nästan lika guldtyngda Ingrid Klimke med SAP Hale Bob.

Svenska Louise Romeike red båda sina dressyrprogram och ”log över hela ansiktet” enligt tyska tidningen St Georg. Hon låg efter dressyren inom placering med både Wieloch’s Utah Son ( 8) och Cato 60 (14).

Även  Malin Petersen med Charly Brown 311  och Malin Josefsson med Allan V lade sig efter dressyren inom placering på 19:e respektive 21:a plats.

Bäst av svenskarna lyckades Katrin Norling med Fernando-Ukato, som tog sig in på tredje plats efter dressyren. Hon låg även ovanför placeringsstrecket med Hulliebullie, på plats 16.

Katrin i ledning efter hoppningen

Men efter hoppningen förändrades ställningen stort. Både Ingrid Klimke och Michael Jung fick nerslag och åkte ner flera placeringar. Katrin Norling och Fernando-Ukato var felfria och tog ledningen inför de avslutande terrängen. Katrin tog också flera kliv upp med sin andra häst Hulliebullie och ligger nu på 9:e plats.

Ställningen efter dressyr och hoppning:
1) Katrin Norling, Sverige, Fernando-Ukato 26,6 straffpoäng
2) Sandra Auffart, Tyskland, Viamant du Matz 26,7
3) Sandra Auffart, Tyskland, Let’s Dance 27,50
9) Katrin Norling, Sverige, Hulliebullie
21) Sara Algotsson Ostholt, Sverige, Chicuelo 31,6
22) Louise Romeike, Sverige, Wieloch’s Utah Sun 31,9
26) Louise Romeike, Sverige, Cato 33,2
50) Aminda Ingulfson, Sverige, Joystick
65) Malin Josefsson, Sverige, Golden Midnight 45,2
71) Malin Petersen, Sverige, Charly Brown 49,10
78) Elvira Stafverfelt, Sverige, Aaqilles 59,50

fakta

Översättningstyper
Översättning av text
Källtext
3252 / 5000
Översättningsresultat
I år är allt lite annorlunda vid fyrstjärnigt evenemang i Marbach, Corona begränsar, åskådare är inte tillåtna. Schemat är också annorlunda. Idag startade turneringen med del ett av dressyren. Ingrid Klimke har redan gett riktningen.

CCI4 * -S, som också är det professionella ridmästerskapet, och ett CCI2 * ​​-test hålls i Marbach. Åskådare får inte komma, alla närvarande måste testas, prisutdelningar avbryts. Schemat ser inte ut som vanligt heller, dressyr- och hopptävlingarna är planerade till torsdag och fredag, längdåkningstävlingarna äger rum på lördag som det sista delprovet.

I år ser Marbach både för OS i Tokyo i augusti och för EM i Avenches i september. Trots alla begränsningar är förarna mycket motiverade och glada över att evenemanget kan äga rum, förra året var arrangörerna tvungna att avbryta seglen på grund av pandemin. Louise Romeike, som startade två hästar, log över hela ansiktet under båda åkattraktionerna. Vädret var inte särskilt bra för deltagarna idag, det regnade oupphörligt, det var blåsigt och kallt.
Bobby levererar

Ingrid Klimke och Hale Bob blev inte avskräckta av detta. Helikon xx-sonen gick uppmärksamt genom testet med prickade öron, som man känner ”Bobby”, uppmärksam men lugn och dynamisk. Han visade uttrycksfulla förstärkningar och flytande hoppade flygande galoppbyten. I stegfasen jigglade han kort. Men han demonstrerade hälsningskonstellationerna på ett exemplariskt sätt. Totalt 75,417 procent var värt introduktionen till domarna, gör 24,7 minuspoäng och den preliminära ledningen. Med Siena gör det bara, Ingrid Klimke hamnar på sjunde plats (27,9 minuspoäng). Den nio år gamla Westfaliska stoet sprack av energi.

Rätt bakom svenskan Katrin Norling med Fernando-Ukato på andra plats (26.6) är för närvarande Sandra Auffarth med sin topphäst Viamant du Matz (26.7) på tredje plats (26.6). Diamant de Semilly-sonen levererade ett rent varv, vid den andra flygväxlingen steg han strax efter det yttre låret, men övertygade framför allt med sitt expansiva steg, energiska förstärkningar och genomträngliga övergångar. Med Let’s Dance fick Sandra Auffarth 27,5 poäng, sjätte plats i interimsrankingen. Michael Jung placerade Holstein halvras Wild Wave av Water Dance xx på fjärde plats (27.0). Dirk Schrade följer med Catelan på åttonde plats (28.1) före Louise Romeike (SWE) med Cato (28.4).

Kenki Sato börjar med två hästar för Japan. Idag blev det Selle Français-valken Vick du Gisors Jra, 19: e plats med 30,5 minuspoäng. Sato åtföljs av ett kamerateam på fem personer från sitt hemland som ska spela in en bildfilm för att annonsera för mångfalden i Japan – för att endast inhemska tittare får delta i OS i Tokyo.

I morgon morgon fortsätter vi med del två av dressyren, bland annat börjar Michael Jung med Chipmunk. På eftermiddagen går alla på kursen.
Du hittar alla resultat här.
Mer om källtexten
Källtexten krävs om du vill ha ytterligare information om översättningen
Skicka feedback
Sidopaneler

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.