Louise Romeike. Foto Kim C Lundin

Louise med flera hästar i topp i Luhmühlen

Louise Romeike gav ett fint formbesked vid helgens 2* fälttävlan i Luhmühlen, Tyskland. Totalt blev det en seger, två andraplatser, en tredjeplats och två topp tio under helgen.
”Framtiden ser ljus ut kan man säga.”

Louise Romeike och Waikiki, hennes bronsmedaljhäst från EM 2019 som var bästa svenska häst på VM i Tryon 2018 efter en felfri terrängritt på hinder, tävlingsvilade under 2021 men är nu tillbaka med besked. De tog i helgen en andraplats i den tvåstjärniga internationella klassen i Luhmühlen. Louise var dessutom trea i klassen med Caspian 15 och åtta med Madame d´Engelbourg Z. Segern gick till tyska Sandra Auffart med Rosveel.

Louise tog även en första- och en fjärdeplats med nya hästarna Mo Chroi 3 och Extravagance 3.

– Under de senaste åren har hon och hennes man Claes jobbat väldigt professionellt med att ta fram unga hästar och det börjar verkligen ge effekt. Hon matchar dem väldigt väl, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till SvRF:s hemsida.

– Jag tar tävling för tävling. Jag siktar på VM och just nu känns det jättebra. Hon har startat säsongen så fint och känslan är väldigt bra, det känner jag mig väldigt glad för, säger Louise Romeike till SvRF:s hemsida.

Louise säger också att det skulle betyda mycket att få rida VM på Waikiki.
– Jag har ridit henne i tio år och vi känner varandra utan och innan, jag henne och hon mig. Det är fantastiskt att ha henne.
Efter helgen kan Louise lugnt säga att hon är väl försedd på hästfronten.
– Framtiden ser ljus ut kan man säga.

Nästa mål för Louise blir lång fyrstjärnig klass i Sopot.

VM går i Pratoni del Vivaro 21-25 september.

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.