Ludwig Svennerstål

Ludwig Svennerstål matchar fem hästar mot OS

I en stor intervju i DN i helgen berättar fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål om livet i coronakrisens Storbritannien.

Efter sommarens EM-brons var det svenska fälttävlanslandslaget kvalat till OS och för ryttarna har allt sedan dess handlat om att sikta mot OS. Det gäller även Ludwig Svennerstål, som i helgen porträtteras stort av Malin Fransson i Dagens Nyheter.

Bland de svenska fälttävlansryttarna har Ludde i flera år varit den som haft flest hästar att matcha i de högre klasserna. Så även nu. I intervjun berättar han att han har inte mindre än fem hästar att matcha mot OS. Besvikelsen när OS ställdes in var förstås stor.

– Första känslan när beskedet kom var naturligtvis tomhet. Det tror jag nästan alla världens idrottare kände, även om alla insåg att det var ett nödvändigt beslut, säger Ludwig Svennerstål i DN.

– När den känslan hade släppt började man fundera över såväl de ekonomiska som sportsliga konsekvenserna.

Som det ser ut nu kommer han att kunna behålla sina hästar och fortsätta satsningen mot nästa år.

– Alla hästägare är med på det så det är full fart framåt som gäller.

I likhet med alla andra drabbas förstås Ludwig Svennerstål av krisen.

– Som fälttävlansryttare har vi vår huvudsäsong från mars till oktober. Det är under de månaderna som jag gör flest hästaffärer, och under de månaderna som jag rider in prispengar. Nu ligger allt nere och därmed går vi från lågsäsong till extrem lågsäsong. Samtidigt är utgifterna desamma.

Nu satsar han på att träna och har tänkt sikta in sig på att framförallt förbättra dressyren.

Läs hela intervjun här > > >

 

Ludwig Svennerstål
Foto Privat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.