Bilder från tävlingarna på Revingehed förra helgen. Till höger Cora VH (31) (SWB) med tävlingsledare Aminda Ingulfson. Till vänster Carilda Rose AT (12) (SWB) 2012 br H Amanda Staam.  Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Ny arrangör av lag-SM i fälttävlan

Flyinge Ryttarförening tog snabbt upp handduken som Strömsholm och Norrby kastat in. Nu arrangerar man Lag-SM i fälttävlan i Flyinge i september.

Grand Quality och Tuva Flygare under Sommarspelen på samma tävlingsplats som nu arrangerar Lag-SM i fälttävlan på kort varsel. Foto: KimC.nu by Kim C Lundin

Folksam lag-SM i fälttävlan för häst och ponny blir av till hösten. Ny arrangör är Flyinge Ryttarförening, som tagit sig an mästerskapet med kort varsel. Tävlingarna genomförs under två helger, 5-6 september för häst och 12-13 september för ponny. Tävlingsplats är Revinge hed utanför Flyinge. Med de omständigheter som råder i år är det inte möjligt att genomföra båda tävlingarna under samma helg. Med två tävlingshelger underlättar det arbetet med smittskydd och de restriktioner som finns för tävlingar.

Tävlingsledare Aminda Ingulfson ser fram emot lag-SM och säger på SvRF:s hemsida:
– Det är första svenska mästerskapet vi arrangerar och det ska bli jättekul.
Flyinge Ryttarförening har redan hunnit arrangera en annan tävling i coronaformat.
– Den tävlingen fungerade bra för oss, och det känns tryggt att ha samma organisation och samma rutiner i ryggen inför lag-SM, säger Aminda Ingulfson.

En utmaning både för arrangören och deltagarna på lag-SM blir uppstallningen. Flyinge Ryttarförening har ingen möjlighet att erbjuda uppstallning för de ryttare som kommer resande till tävlingsplatsen. Arrangören kommer att hjälpa till med att hitta alternativ i närheten.

Tidigare i somras meddelade Norrby Ryttarsällskap som skulle genomfört lag-SM i samarbete med Ridskolan Strömsholm att de ställde in.

– Vi är glada att kunna genomföra lag-SM i år, det betyder mycket för våra ryttare, säger Margaretha Rödén, ordförande i Fälttävlanskommittén.
– Den här tävlingssäsongen har varit annorlunda. Vi har stor respekt för det arbete våra arrangörer lagt ner på anpassa sina tävlingsplatser, och de beslut man tagit när det gäller att genomföra eller inte, fortsätter hon.

Se vårt reportage från förra helgens tävlingar på Revingehed > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.