Foto Privat

R&B Eventers Unghästchampionat slog alla rekord!

Under SM-helgen på Gärds avgjordes också R&B Eventers unghästchampionat.

I år hölls R&B Eventers Unghästchampionat för sjunde gången sedan starten 2015.
Arrangören blev Gärds RF, som samtidigt ställde till med stor hästfest och även hade internationella klasser, SM och Breeders final. Deltagandet i R&B Eventers Unghästchampionat slog alla rekord, både vad gällde antalet deltagare såväl som prispengar och hederspriser.

Tävlingen innehöll inte mindre än 40 startande ekipage. Ett troligen svårslaget rekord för unghästtävling inom fälttävlan i Sverige. Efter dressyr och hoppning som genomfördes under lördagen, avgjordes finalen i strålande höstsol på en välbyggd terrängbana under söndagen. På förmiddagen korades 5-åringarna, medan 6- och 7-åringarna fick rida samma bana som de internationella på 2* nivå.

Vinnare för 5-åringarna blev Anna FreskgårdDon Pedro (som hon själv äger), som efter en fantastisk dressyr på 73 procent och ett retligt pet i banhoppningen, formligen flöt igenom terrängen med en ”double clear round”.

Hos 6-åringarna blev det en repris från förra året, då Christoffer Forsberg tog hand om segern med hingsten Watermill Wedgwood. Christoffer inledde med en magisk dressyruppvisning som gav nära 76 procent i betalning. Han kunde sedan kosta på sig 8,8 fel i hoppningen och tre tidsfel i terrängen, men var ändå ohotad i sin ledning.

Även hos 7-åringarna blev det en repris från förra året seger, då Aria Ramkali på sin vackra springare Flanders tog hem segern. Aria bjöd på en väldigt fin dressyruppvisning som gav över 74 procent, därefter en felfri hoppning och avslutade med en ”double clear round” vilket gjorde att hon avslutade på sina dressyrstraff. En fantastisk avslutning för denna hästs unghästtid.

Bästa terrängpris, ett sadelskåp från ALFAKO skänkt av Tmac Stallinredning, gick till den ryttare som kom närmast optimaltiden. Det var två ryttare som prickade detta, Aria Ramkali och Amanda Andersson. Segern avgjorde därför genom lottning, varvid turen föll på Amanda Andersson.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.