Clover och Anna Hassö

Seniorhästarna som är still going strong prisade i egen tävling

Nu uppmärksammas de hållbara äldre hästarna med en ny tävling – två seniorfinaler för hästar som är 15 år och äldre. I år fick finalerna hållas digitalt och här är resultatet!

– Det har varit ett stort intresse för vår tävling R&B Eventer Senior & Senior Star. Vi har fått in många fler anmälningar än vi någonsin trott, säger Ingrid B Andersen från R&B Eventer. Alla dessa hästpresentationer har varit en fröjd att ta del av och var och en är på sätt och vis en vinnare.

– Jag tycker det är förvånansvärt många hästar som tävlar när de är äldre. Och det är just det jag vill belysa. Hästarna håller längre, och även om de har en skada, kommer de ofta tillbaka. Även som pensionärer finns de kvar och tävlar i tex dressyr, som Bally´s Geronimo (Viktoria Carlerbäcks OS-häst) som tävlade dressyr tills han var 24 år. Idag är han 27 år och har Johnny Cash (Johan Lundins VM-häst) som hagkompis.

På grund av pandemin fick finalen hållas digitalt och man skickade in filmer och data på de tävlande hästarna.
Genom en elektronisk anmälan som innehåller filmer och data som efterfrågas tilldelas de segrande hästarna i respektive klass H100 och CNC** tilldelas priset Årets Senior 2020, respektive Årets Senior Star 2020. Utöver dessa tas 20 hästar upp i ”Hall of Fame” och i år har man också givit sex hästar Särskild Hedersomnämnande.

 

RESULTAT

Under ledning av teamet från R&B Eventer har fälttävlansryttaren Christoffer Forsberg och veterinär och fälttävlansryttare Enar Tollig tagit del av allt material och haft en gedigen genomgång och enats om ett resultat.

Clover och Anna Hassö
Clover och Anna Hassö. Foto Krister Lindh

Årets Senior Star 2020:

1.  Clover (valack, f 2001, Farney Clover – Great Hussar) tävlas av Anna Hassö.
2. Kaminskij
3. Special Snaps/Mac Eighty Eight/Lavendel

Hope It och Nathalie Blomquist. Foto Tim Wilkinson

Årets Senior 2020 – Klass H100:

1. Hope It (valack, f 2003, Houston – Dynamo) tävlas av Nathalie Blomquist.
2. Baron af Lyckedal
3. Olympus

 

Hästar upptagna i R&B Eventer Hall of Fame – Hållbara hästar:

Hope It, Olympus, Baron af Lyckedal, Mac Eighty Eight, Chutney, Blue Carma, Norson, Tick-Tack, Clover, Victory Arch, Special Snaps, Hakunamatata 9, Kaminskij samt Lavendel

Därutöver har R&B Eventer utsett sex hästar till ”Särskild Hedersomnämnande”. Dessa hästar ligger utanför tävlingen R&B Senior & Senior Star, men kommer att tas upp i Hall of Fame – Hållbara hästar. Dessa hästar är Ligood, Candy Girl, Galapagos, Svante, Johnny Cash, Bally´s Geronimo.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.