Foto Fredrik Jonsving

Silver till Sverige i fälttävlans Nations Cup!

Efter felfri terräng slutade Sverige tvåa i fälttävlans Nations Cup på Houghton Hall, Storbritannien. Segrade gjorde Tyskland.

Det blev till slut en silverplats för det svenska laget i fälttävlans Nations Cup på Houghton Hall, Storbritannien. Inga fel på hinder för laget i terrängen och Louise Romeike, Malin Josefsson och Ludwig Svennerstål klarade sig också helt utan tidsfel.
Man lyckades dock inte slå det tyska lagets ledning från gårdagen och försprång från dressyren, men totalt sett var man bäst i terrängen idag och individuellt placerade sig Louise tvåa, Ludwig femma och Malin tia.

– Louise var suverän genom hela tävlingen, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff på SvRFs hemsida. En mycket bra dressyr, felfri hoppning och tillräckligt snabb och felfri i terrängen.
Han berömde också Jonna Britse.
– Dressyren var toppen och hon red på säkerhet i terrängen. Därför blev det några tidsfel. Med mer rutin kommer tempot också.

Det övergripande målet i år är att kvala till OS i Tokyo och just nu får man säga att det ser ljust ut. Bäst placerade lag i Nations Cuptotalen, utöver de som redan är kvalade, får en OS-plats. Redan OS-kvalade är Storbritannien, Irland, Frankrike, Tyskland, Australien och Nya Zeeland.

Resultat Nations Cup:
1. Tyskland 90,6
2. Sverige 91,2
3. Storbritannien 99,2
4. Frankrike 113,3
5. Nederländerna 125,7
6. Belgien 129,1

Individuella resultat:
1. Christoph Wahler, Carjatan S, Tyskland, 24,8
2. Louise Romeike, Waikiki, Sverige 28,4
3. Rosa Onslow, Rle Limbo Kaiser, Storbritannien, 29,1
5. Ludwig Svennerstål, Stinger, Sverige 29,5
10. Malin Josefsson, Allan V, Sverige, 33,3
29. Jonna Britse, Quattrino, Sverige 42,7

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.