Flower Girl - Jennie Jarnström-Dennis

Svenska Jennie i ledning efter terrängen i 4* i USA

Floridabaserade svenska fälttävlansryttaren Jennie Jarnstrom-Dennis, 52, tog efter en felfri terräng ledningen i CCI4*-S på anläggningen TerraNova i Florida med sitt hannoveranersto Flower Girl (Futurist x Lucy/Romino). Ekipaget var fyra efter dressyren på 30.8. Inget av ekipagen klarade tiden i terrängen och med 10.8 straff tog Jennie ledningen med totalt 41.6.

Jennie berättade efter ritten att hon tävlat CCI4*-L i Jersey i maj och då fått 20 straff i terrängen. Nu valde hon en enklare väg i dubbelkombinationen i gårdagens runda eftersom hon också visste att hennes snabb. Trots den långsammare vägen var de snabbast.

Jennie startade också sin trakhenerkorsning Splash Dance (Stiletto x Sue’s Dancer xx) i den öppna klassen, för att ge henne erfarenhet. Där placerade de sig fyra.
Båda hennes hästar är uppfödda i USA och hon har själv utbildat och tagit fram dem.

Alla ryttare i eventet representerar olika välgörenhetsorganisationer. Jennies elever juniorryttarna Nicole och Taylor har valt att de tillsammans ska representera Meals on Wheels som levererar mat hem till personer som själva inte kan handla och laga mat.

Intervju med Jennie Jarnstrom-Dennis:

CCI4*-S Cross-Country from TerraNova on Vimeo.

Uppdatering: Jennie och Flower Girl fick tyvärr flera rivningar i banhoppningen på söndagen och tog inte hem segern.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.