Bildbomb från VM i Tryon med kändisar från när och fjärran. Förbundskapten Bo Jenå. Foto: Kim C Lundin USA har stallar på bästa läge intill framridningen. Blue Hors Zack ryttare Daniel Bachmann Andersen  och Lars Petersen roar sig med video . Danska förbundskaptenen och teamtränaren prinsessan Nathalie zu Sayn Wittgenstein. Ellesse Jordan Tzinberg med Sverige-bekante Triviant. Andreas Helgstrand och Dr Ulf Möller spanar från staketet. Nästan hela svenskgänget från dressyrlaget. Patrik Kittel och well Done de la Roche i träning för Isabell Werth. Dressyrdomare Hans-Christian Mathiesen från Danmark och Susan Hoevenaars från Australien samt svenska dopingkontrollanten Ulrika Tågerup. Tjena, tjabba hallå, Patrik Kittel tillbaka efter träning för Isabell Werth. Nej, jag vill inte vara med på bild, sa Juliette Ramel. Niklas Lindbäck och Focus Filiocus ute på en travrunda. En av de lite stelare hästarna på anläggningen. EM-guldmedaljören från Strzegom 2017 Ingrid Klimke och Horseware Hale Bob ska trimma lite. Det lilla polisdistriktet som Tryon tillhör heter Polk County, sheriffen är på plats. Här är den nya arenan, iordningställd för dressyr. Den här fina arenan är den som fanns innan Mark Belissimo började bygga till. Britterna i dressyrlaget är på strålande humör, här showar Charlotte Dujardin och Ian Cast. Alla letar, det är stort i Tryon och mycket att hålla reda på. Andreas Helgstrand. Foto: Kim C Lundin Tyska Förbundskaptenen och landslagstränarna Monica Theodorescu och Johhny Hilberath hjälper både dressyr. och fälttävlansryttarna. Svenska lagankaret Tinne Vilhelmson Silfvén och landslagsveterinär Rasmus Westgren.

Bildbomb och videoblogg från VM – bara timmar kvar

Alla går och väntar på att VM ska gå loss, hästvärldens kändisar minglar med byggjobbarna som frenetiskt ligger i för att få färdigt, inte allt, men det viktigaste.  Se bilder och videoblogg här.

VM i Tryon har inte ens börjat och redan surrar hela VM-byn, TIEC aka Tryon International Equestrian Center. Surrar gör det både virtuellt och bokstavligt, rent av brummar, brusar, brakar lite här och där. För det byggs, fixas, gjuts och sätts upp balkar, inte bara läktare utan verkligt grundjobb.

Om inte alla hästar med sina ryttare och tränare varit på plats hade man lika gärna kunnat tro att VM låg flera månader bort. Nu är det invigning den 11:e och första punkt på programmet är dressyrens hästbesiktning 8:30, följt av distans- och fälttävlanshästarna.

På Ridenews Facebook-sida kommer det flera gånger under VM-veckorna att livesändas.

Häng med på Ridenews live-sändningar på Facebook med Kim C Lundin.

VM:s webbsida

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.