De nya talangerna har utsetts
Varje år väljs sex personer ut till utvecklingsprogrammet ATG Hopp och talang. Nu har årets sextett presenterats.
Det är nu dags för den femte upplagan av Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram. Den här gånge handlar det om Jonna Britse, Pontus Hugosson, Jennie Juhlin, Mikaela Gustaphson, Denise Ljungkvist och Nina Rademaekers.
Det är talangerna själva som skickat in sina ansökningar. Två ur varje disciplin väljs sedan ut av fokusgruppen, i samspråk med landslagsledningen för respektive disciplin.
– Det finns ingen åldersgräns, mer än att man måste vara över 18 år. Det viktiga är att man är på rätt nivå för att söka och uppfyller kraven på de klasser som står i ansökan, säger Jessica Ortiz Bergström som jobbar med ATG Hopp och talang.
Deltagarna får sedan i ett antal träffar hjälp av experter för att stärka sin satsning.

På fälttävlanssidan står nu Jonna Britse och Pontus Hugosson. För hoppning: Mikaela Gustaphson och Jennie Juhlin och för dressyren Denise Ljungkvist och Nina Rademaekers.
Det är nu en träff kvar med fjolårets talanger innan de nya tar vid. De nya talangerna har sitt första möte i september/oktober.
Urvalet har inte varit lätt för de som ska välja ut talangerna.
– Ibland önskar man att man kunde välja fler, säger Jessica Ortiz Bergström och syftar till att söktrycket ofta är stort och nivån på de som söker hög.
– Men man kan ju hoppas att de som inte kom med i år söker året efter igen.
Resursgruppen försöker att välja ut ryttare som har potential att hänga med i sporten i många år framöver.
– Det är väldigt roligt för det gör att vi kan få in ryttare som bygger för framtiden. Det är i första hand är ryttarens potential och vilja att göra en helhjärtad sportsatsning som vi tittar på, säger Jesscica Ortiz Bergström.
Talangerna får hjälp i allt från vad som är en bra kost till medieträning.
–De får ett utökat nätverk och inspiration. De får möjlighet att analysera och diskutera sin egen satsning. Det här är inte en sponsorsatsning utan ett utvecklingsprogram, säger Jessica Ortiz Bergström.
– De blir vanligtvis väldigt tajta i gruppen, säger Jessica och berättar att man också följer upp utvecklingen. Bland annat ska ryttarna genomgå samma fystest i slutet av perioden som de utsattes för i början.
Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.