Tobbe Larsson, hästartist, är uppskattad av publiken. Foto: Fredrik Jonsving

Hästkonstnären poppis på Elmia

Tobbe Larsson är ett välkänt namn i hästkretsar. Under lördagen visade Tobbe upp sina tre ”bebisar” och en magisk svart freiser för Elmiapubliken.

Tobbe Larsson visade upp en väldigt väldresserad trio inne på Elmias stora bana. De tre hästarna följer hästkonstnärens minsta vink. De små hjälper som Tobbe ger till hästarna är näst intill osynliga för publiken.

Tobbe Larssons hästar är kända för sina konster. Foto: Fredrik Jonsving

Själv kallar hästkonstnären trion med två ljusa och en brun häst för ”bebisarna”. Både hästarna och Tobbe har rest långt. Han bor nämligen i Förenade Arabemiraten sen ett antal år tillbaka. Just den här lördagen hade Tobbe plockat med sig en liten överraskning till publiken.

– Jag ska bara gå ut med de här bebisarna och byta om lite …, säger han till publiken innan han försvinner ut i kulisserna.

Tobbe Larsson visade upp sina färdigheter från ryggen på en vacker freiser. Foto: Fredrik Jonsving

Den andra hästen visar sig till publikens förtjusning vara en stor svart freiser. Denna gång visar Tobbe Larsson dessutom upp sina färdigheter från hästryggen. Med enkelhet presterade ekipaget både passage och spansk skritt.

”Tack och hej”. Ekipaget fick rungande applåder. Foto: Fredrik Jonsving

Tobbe Larsson hade också ett budskap till publiken, en sån här helg där alla discipliner rids samtidigt.

– Alla som är här ska tänka på en sak. Det är olika discipliner, olika grenar men vi är alla här för en sak. Vi älskar hästar, säger han.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.