Louise Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobsson nära medalj i Tokyo igår: ”Fantastiskt glad”

Louise Etzner Jakobsson var bara 0.2 procent från medalj igår i dressyren Paralympics och red på personbästa med sin nya häst ”Goldie”.

Louise Etzner Jakobsson och hennes nya häst ”Goldie”, Goldstrike B.j. var nära medalj igår med 72.634 procent i dressyren i Paralympics i Tokyo. Det var personbästa för ekipaget och bara cirka 0.2 procent från bronsmedaljen.
Louise intervjuades på morgonen i Sveriges Radios P1 och sa bland annat:
– Jag var fantastiskt glad över min häst som är väldigt orutinerad. Det här var hans tredje internationella start och han var helt med mig inne på banan. Han gick mycket bättre än jag någonsin hoppats. Han tycker att tv-kameror och monitorer är ganska äckliga, han är lite rädd för det. Han var lite spänd, bara lite i i mina ögon. Han gick mycket bättre än jag någonsin hoppats på.

Goldie är i bra form, säger Louise.
– Han är i bättre form än vad jag är för jag bröt ju benet för åtta veckor sedan.

Louise får också förklara hur hennes funktionsnedsättning ser ut.
– Normalt, utan benbrott, har jag lite sämre balans och koordination i min vänstersida och min kropp och min hjärna är inte alltid överens. Jag behöver en jämn blodsockernivå och mycket vila.

Hopplagets makalösa framgångar har även Louise kunnat känna av.
– Man blir så otroligt glad och stolt över att vara svensk, att vi har sådana fantastiska hoppryttare i vårt land. Vi har blivit väldigt mycket gratulerade.

Det bekymrar henne inte att rida utan publik.
– När det är fulla läktare ser inte jag det, jag är min bubbla, jag och hästen.

Nu laddar Louise inför nästa tävling i paralympics.
– Jag ska träna på min freestyle som jag ska rida på måndag, lyssna lite på musiken och träna programdelar. Det är Elton John, Pointer Sisters och Lionel Richie.

Även Lena Malmström gjorde en fin insats igår och tog en sjätteplats med Fabolous Fidelie på 69.833 procent i Grade V. Segrade den graden gjorde belgiska Michele George med Best of 8 på 76.524.
I Louises Grade IV segrade holländska Sanne Voets med Demantur på 76.585 procent.

På måndag rider både Lena och Louise küren.


Sanne Voets – Demantur. Foto FEI/Liz Gregg
Michele George – Best of 8. Foto FEI/Liz Gregg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.