Louise Etzner Jakobsson

Louise Etzner Jakobsson prisad som Årets förebild på Parasportgalan

– Det här är det största man kan få, sa Louise Etzner Jakobsson när hon fick ta emot priset, och fortsatte:
– Om man är en förebild så betyder det att man gjort något som andra ser upp till och vill efterlikna. Det är ju det största, tycker jag.

Louise vann priset med motiveringen:
Louise Etzner Jakobsson har ridit hem mängder av mästerskapsmedaljer men inför Paralympics i Tokyo var uppladdningen allt annat än optimal. Strax innan avfärd togs gipset på hennes brutna ben bort och i tävlingarna var det mästerskapsdebut för hästen Goldstrike B.J. Då visade Louise Etzner Jakobsson världen att har man bara rätt pannben och team bakom sig är medalj möjligt. Genom envishet och metodiskt arbete red hon mot oddsen hem ett mirakulöst paralympiskt silver.

Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, gratulerar och hyllar Louise:
– Louise är en fantastisk förebild med en kämpaglöd som få andra. Om och om igen tar hon sig upp på pallen i mästerskap och visar alla andra att allt är möjligt. Vi är stolta över att ha Louise inom ridsporten. Hon är värd alla priser hon kan få.

Ridsporten hade ytterligare nomineringar i kategorin Årets ledare genom Agneta Aronsson och i kategorin Årets kvinnliga idrottare, där det återigen var Louise som var nominerad. Årets ledare gick till Michael Lindgren, cykel, och Årets kvinnliga idrottare gick även det till cykelsporten genom Anna Beck.

Läs mer om galan HÄR

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.