Möt Aston. Han är fem år gammal - och ridtjur. Foto: Privat

Film: Här rider hon på tjuren

Har du någonsin funderat på hur det är att rida en tjur? Har du provat? Möt Aston, han är en fransk tjur på fem år. Tillsammans med sin matte Sabine Rouas showar han mer än gärna. Ridenews fick en intervju med det mäktiga ekipaget.

Sabine började med att rida in Astons mamma. Steget till att rida in hennes kalv var inte särskilt långt när han blev gammal nog. Mamma ko hade nämligen varit med om en olycka och fungerade inte i verksamheten mer. Sabine och Aston har hängt ihop sedan Aston föddes. Nu är han fem år.

– Jag har tränat honom själv. Hans mamma är en tolvårig Simmental-ko och vi bor med henne och Samy, en tävlingshäst inom hoppning, säger Sabine Rouas.

Duon har gjort shower i västra Europa sedan 2015.
– Det är jätteroligt. Vi får mycket positiv feedback överallt, säger Sabine.

Aston är stor. Jättestor faktiskt och har enorma horn. Men han är väldigt snäll och mild i temperamentet, berättar ägaren Sabine. Även om det tog ett tag att rida in honom.

– Jag började på samma sätt som med unghästar. Det tog tid och det var svårt men jag ville prova, säger Sabine och tillägger att Aston är lite skönare att sitta på än sin mamma.

– Han är bekvämare. Hans rygg är väldigt, väldigt bred, säger Sabine.

Nu roar och underhåller ekipaget inte bara publiken runt om i Europa live. Deras klipp på Facebook har gjort stor succé då Aston gärna både hoppar hinder och kliver över bommar.

Se det härliga klippet med Aston nedan.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.