Se klubbens fiffiga lösning mot stormen

Vad gör man när storm nalkas och man har ett gäststall med 100 platser? På Hermanstorps kör och ridklubb valde man att kalla in förstärkning.

Klubbordförande Mats Carlsson och Stefan Engelsson insåg att det skulle blåsa en bra bit över 20 sekundmeter natten till fredagen. Med Lag-SM i fälttävlan i full förberedelse var det mer än dags att agera.

– Vi har ju varit nere på anläggningen under veckan. Vi hade tre tält som.vi fick ta ner för de höll på att blåsa sönder, säger Mats Carlsson.

Klubben började vända sig till åkerier för att se om någon kunde låna ut lastbilar som vindskydd.

– Vi fick inget napp alls. Men sen kom vi på att vi har kompisar som har bussbolag, säger Mats.

Sagt och gjort. Asige Buss via Stefan Brämersson kunde låna ut två bussar och Roger och Henrik Strandberg på Strandbergs buss ställde sex stycken till förfogande.

– Det var kanonbra. Det funkade hur bra som helst. De lånade ut dem helt kostnadsfritt. De ville bara hjälpa oss i nöd, säger en tacksam ordförande, Mats Carlsson.

På fälttävlansbanan har klubben också fixat en speciallösning. Ordförandens pickup-bil och täckta släp fick rycka in tillsammans med sekretariatsvagnen. Där fäste de sedan tälten med spännband.

Här intill kan du se klubbens egna film på hur bussparkeringen såg ut. Lag-SM i fälttävlan pågår under hela helgen.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.