Peder Fredricon, Peter Kallings.

Barfota ett ämne på internationell veterinärkonferens i Uppsala

Nästa vecka är det dags för en internationell veterinärkonferens i Uppsala med fokus på sporthästar. Bland annat ett kommer Peder Fredricson att hålla ett anförande om att rida hästar barfota.

Konferensen i Uppsala är den 11:e upplagan av the International Conference on Equine Exercise Physiology (ICEEP). Under drygt en vecka väntas forskare, veterinärer och andra intressenter utbyta kunskap och idéer. Det är ett späckat schema som väntar och en rad olika ämnen kommer att avhandlas.
AI och maskininlärning är ett stort tema, här som på många andra håll inom forskningen. Hovar, skor och underlag kommer att vara ett eget tema och förutom de forskare som talar ska även Peder Fredricson medverka och ge en ryttares perspektiv på att rida hästar barfota. Totalt finns mer än hundra presentationer i programmet.

– Jag ser verkligen fram emot konferensen, det ska bli spännande att följa forskningsfronten och se vad som hänt på de 40 år sedan jag var på den första ICEEP i Oxford 1982 och när vi själva ordnade den tredje ICEEP i samband med Ryttar-VM 1990. Jag ser fram emot intressanta samtal och diskussioner, inte minst Peders inslag om barfotaridning, säger Peter Kallings, förbundsveterinär på Svenska Ridsportförbundet.

Se hela programmet HÄR > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.