Angelica Augustsson Zanotelli. Foto FEI/Roland Thunholm

Angelica gör det igen – ny storseger i Belgien

Det blev en succéhelg för svensk ridsport. Förutom Wilma Hellströms topplacering i världscupen, tog Angelica Augustsson Zanotelli en  trestjärnig 1.55 Grand Prixseger i Belgien.

Angelica Augustsson Zanotelli var med 9-åriga Chadora Lady (Chacco-Blue x Nintender, uppf Gestut Lewitz, ägare  Ashford Farm Bv/Augustsson Zanotelli) tog i helgen sin hittills största seger i belgiska Opglabbeek.
De var ett av sju ekipage till omhoppning i den trestjärniga Grand Prixklassen 1.55, där de var felfria och snabbast och tog hem segern före bland andra Marcus Ehning, som blev trea med A La Carte Nrw. Tvåa blev Patrick Stühlmeyer med Drako de Maugre.

Segern kom jämnt en vecka efter segern i världscupomgången som toppade Angelicas helg i Helsingfors, och samtidigt som maken Marlo Modolo Zanotelli red in på en andraplats i världscupomgången i Lyon.

Segern i Grand-Prix-klassen är det hittills största i ekipagets karriär. Stoet reds tidigare av maken Marlon, men har i år främst tävlats av Angelica.
Tvåa i Opglabbeek kom Tysklands Patrick Stühlmeyer och Drako de Maugre medan Marcus Ehning, också Tyskland, och A La Carte Nrw kom trea.

Angelica var dessutom trea i lördagens 1.45 i två faser med 11-årige valacken Fire Loops 2 M (Florencio 2 x Qredo de Paulstra, ägare Francois Glemot). I den klassen var Douglas Lindelöw tvåa med 9-åriga valacken Charlie’s Way (Chacco-Blue x Robin Z, uppf Gestüt Lewitz, ägare Stall Fulltofta).

 

Alla resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.