Angelica Augustsson Zanotelli - Nintender Star

Angelica trea – svårslagen i söndagsmorgonens tidshoppning

Angelica Augustsson tog som första startande ledningen i söndagsmorgonens tidshoppning i Gothenburg Horse Show och det dröjde länge innan någon lyckades slå hennes tid.

Det blev tätt mellan ekipagen i toppen när söndagsmorgonens tidshoppning 1.45 avgjordes på Scandinavium i Göteborg. Angelica Augustsson Zanotelli var första ekipage till start med Nintender Star och lade ribban högt med en felfri ritt och den svårslagna tiden 58.63 sekunder. Det var inte förrän hennes egen make, brasilianske Marlon Modolo Zanotelli gick ut mot slutet av startfältet med Diesel GP du Bois Madame som någon lyckades slå hennes tid – då med bara 60 hundradelar. Nykomlingen i Göteborg, belgiske Wilm Vermeir gick ut som en av de allra sista startande med Gentiane de la Pomme och hade haft god tid på sig att försöka hitta språng att kapa i banan. Det lönade sig och han slog paret Zanotelli med ett par sekunder och tiden 55.86.

Av 29 startande i klassen var 12 felfria, däribland Malin Baryard Johnsson som gjorde en stillsam runda på 73.29 sekunder med H&M Indiana och tog sista placeringen som 12:a, 19-åriga norska Ingrid Gjelsten som blev 7:a med sin andrahäst Jackson v. Bisschop på tiden 60.83 och unga Rebecca Hallberg Fischer med Chilli Cat på tiden 61.32 som gav en 9:eplacering.

Resultat

1. Gentiane de la Pomme – Wilm Vermeir BEL 0 55.86 sek
2. Diesel GP du Bois Madame – Marlon Modolo Zanotelli BRA 0 58.02 sek
3. Nintender Star Angelica Augustsson Zanotelli SVE 0 58.63 sek

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.