Astrid Ohlin är ständigt hyllad av sina ryttare. Foto; Fredrik Jonsving
Ride TV

Astrid Ohlin: ”Jag har så fina hästar att nu blir det inga fler”

Astrid Ohlin äger Hansson WL, Flip’s Little Sparrow och H&M Zaloubet. Med sig från Swedish International Horse Show och Friends Arena hade hon inte mindre än tre splitternya bilar.

Astrid, har man användning för tre bilar?

– Haha nej … Det har man inte. Jag ska prata med Peder om vad vi ska göra med dem. Det är så mycket runt honom hela tiden och han ska vara överallt så vi har inte hunnit prata än, säger Astrid Ohlin skrattandes.

Som hästägare är hon både hyllad och prisad. Själv tar hon uppmärksamheten med ro, men älskar att vara del i tävlingslivet.

Märker du själv av att du är så uppskattad?

– Jo, jag har märkt att jag blivit väldigt hyllad. Det är helt otroligt. Jag är stum, säger Astrid som inte riktigt hunnit vila ut efter rysaren i Friends Arena.

– Jag har inte sovit så vidare värst. Jag ska nog sova i eftermiddag. Jag är lite trött, haha.

Duon ”Speffi” vann en bil. Foto: Fredrik Jonsving

I den mån det går är Astrid Ohlin med när hennes hästar tävlar. I helgen radades framgångarna upp, till hästägarens stora glädje.

– Tack och lov att jag var med ända till slutet! Det har varit en väldigt framgångsrik helg. Något sådant har jag aldrig varit med om, säger hon.

Tokyo 2020

Astrid blickar tillsammans med sina ryttare fram mot OS i Tokyo 2020. Det är en självklarhet för henne att följa med till Japan om tillfället bjuds.
– Det är ju ett nytt EM framöver och sedan en ny olympiad. Om jag får finnas med skulle jag vilja vara med där om jag orkar och har hälsan, det vet man inte, säger hon.
I samarbetet med dina ryttare har du varit med om riktigt stora vinster. Vad finns kvar om du får drömma? 
– Min dröm är att det ska fortsätta att gå bra och att hästarna ska gå från klarhet till klarhet, säger Astrid och öser beröm över både Stephanie Holmén och Peder Fredricson.
Framöver då? Är du sugen på att köpa fler hästar? 
– Nej, nu tycker jag att jag har så fina hästar så nu får det vara bra.

Unga förmågor på gång

Men även om Astrid inte planerar några nyinköp så finns det flera hästar som är i plantskola så långt. Bland annat två stycken med Flip’s Little Sparrow i blodet. Vi pratar om treåriga Flip And Fly som är barnbarn till Sparven.
– Sedan ska Sparvens dotter, Precious Flip, ut på sin första internationella tävling i helgen med Stephanie, säger Astrid.
Precious Flip har Sparven som mamma och Cabachon (efter Casall) som pappa.
Även Stephanie Holmén vill hylla hästägare Astrid.
– Astrid betyder ju såklart hur mycket som helst. Att hon ger mig förtroendet att rida hennes hästar har utvecklat mig mycket. Så jag är väldigt tacksam mot Astrid, Lisen & Peder som ger mig chansen, säger Steffi.

Se värmen

I Ride-tv-klippet här intill möter vi Peder Fredricson och Astrid Ohlin bara minuter efter att Peder Fredricson och H&M Zaloubet vann Sweden Masters och bärgade en tredje bil till Astrid. Hör hur hästägare och ryttare hyllar varandra.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.