Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson

Bragdguldet till” OS-guldlaget: ”Ett erkännande”

”Priset är ett erkännande av ridsporten”, säger Peder Fredricson efter att OS-guldlaget i hoppning idag utsågs till vinnare av Svenska Dagbladets guldmedalj, känd som Bragdguldet – ridsportens första Bragdguld någonsin.

– Det känns jättekul, verkligen. Jag var liksom inställd på att vi inte skulle få det, kanske för att inte bli besviken, säger Peder Fredricson till Svenska Dagbladet hemma från Grevlunda.

Tillsammans med lagkamraterna Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann får han nu ta emot ridsportens första Bragdguld någonsin.

– När man vinner EM och VM så är det hästmänniskor som kollar och det får stor uppmärksamhet. Vinner man OS, det är sånt man vinner Bragdguld för, säger Peder vidare till SvD.

Efter att det svenska hopplandslaget red hem OS-guldet i Tokyo har ridsporten fått enorm uppmärksamhet och laget är även nominerade till Jerringpriset och Årets prestation på Idrottsgalan – förutom att de hyllades på Friends Arena under Sweden Horse Show och på Ryttargalan.

Peder Fredricson konstaterar att priset är ett stort erkännande för ridsporten.

– Det sitter idrottare i juryn som tyckte att ridsporten skulle belönas med Bragdguldet.

– Det är helt fantastiskt. Det här är jättestort. Det är pricken över i:et efter ett fantastiskt idrottsår, säger Malin Baryard som även hon befinner sig hemma på sin gård när hon får guldbeskedet.

Henrik von Eckermann var med på Facetime hemifrån sin gård i Holland via Malin Baryard-Johnssons mobiltelefon vid beskedet.

–Skulle vi inte vinna Bragdguldet nu vet jag inte hur vi skulle lyckas vinna det, säger Henrik.

Han avslöjar också att de tre skapade en ”Bragdguldet-chatt” efter OS-guldet!

– Innehållet kan vi däremot inte avslöja. Jag tror att det var Malins idé. I början precis efter guldet så var vi lite självsäkra men sen har det varit ett år med så otroligt många duktiga som har presterat. Så det kändes väldigt öppet.

Hela artikeln hos SvD > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.