Segrare! Radarparet Peder Fredricson och Hansson WL tog hem storsegern. Foto: Fredrik Jonsving

Därför startade inte Peder andra rundan

Peder Fredricson valde att inte starta andra rundan med Hansson WL under GCT Super Grand Prix under lördagen. För Sylve Söderstrand berättar han varför.

– Han startade inte för att han kände att hästen blev spänd i den här stora arenan. Han har inte gått så många såna här stora tävlingar inomhus, säger Sylve Söderstrand.

”Blev blyg”

Peder beskriver det som att Hansson WL kändes som han blev blyg på den enorma arenan i Prag. Därför valde han att inte pressa hästen mer efter det toppår ekipaget haft. Det är första året för Hansson WL att gå de riktigt stora klasserna och hästen har gått från klarhet till klarhet.

– Hästen har så otroligt mycket bra rundor bakom sig det här året. Nästa år väntar fler stora tävlingar och stora utmaningar. Det här är en häst som har många år framför sig och Peder valde att vara nöjd med den otroliga säsong de har bakom sig, säger Sylve.

Valde att avstå

Om första rundan kommenterar Peder att hästen gjorde en miss och inte ville gå in i hörnet, medan ryttaren gjorde en annan. Han berömmer hästens insats och menar att han låg för långt bak i resultatlistan för att vara med och slåss om segern. Han ville inte pressa hästen som inte var helt bekväm inne på arenan.

– Det här är vad jag kallar bra horsemanship, säger Sylve.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.