Henrik von Eckermann - King Edward

Totalseger för Peder – Henrik dagens vinnare

Henrik von Eckermann och King Edward segrar i den sista omgången av Longines Global Champions Tour Grand Prix. Därmed är hela det svenska OS-guldlaget klart för superfinalen i Prag där vinnarna av de olika omgångarna får tävla om enorma prispengar.

Inför sista omgången av Longines Global Champions Tour Grand Prix var totalsegern nästan i hamn för Peder Fredricson som hade en stark ledning. Ben Maher var den enda som kunde utmana honom – om han segrade och Peder hamnade på 11:e plats.

När Ben Maher river stort är Peders totalseger i turneringen klar redan innan han ridit.

Henrik von Eckermann är rusig av lycka efter segern. I och med dagens vinst hamnar han också på andra plats efter Peder Fredricson som segrade i den i totala ligan.

Henrik hyllar sin häst.
– Fantastiskt, jag är så lycklig. Han är sensationell. Läs hela segerintervjun här > > >

Omhoppning

Henrik von Eckermann och King Edward har perfekt slagläge som sista ekipage. Henrik har visat att han kan rida snabbt och nu gör han allt rätt och slår Marlons tid med 25 hundradelar. Därmed är han klar för superfinalen i Prag i november – tillsammans med bland andra Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson.

Maurice Tebbel och Don Diarado har visat toppform denna helg. Nu tar han inga risker och rider felfritt men inte i närheten av Marlons tid.

Pieter Devos med Mom’s Toupie de la Roque håller nollan ända fram till sista hindret, men river det och slår inte heller Marlons tid.

Harrie Smolders med Monaco satsar, men river i kombinationen och även ett hinder till.

Marlon Modolo Zanotelli är först ut i omhoppningen med Like A Diamond van het Schaeck och blir felfri, är ganska snabb – men tiden ska gå att slå.

Grundomgång

Marcus Ehning och Stargold kickar sig igenom banan, river två hinder och missar därmed omhoppningen.

Henrik von Eckermann och King Edward gör en fantastisk runda och blir felfri. Äntligen ett svenskt ekipage till omhoppning!

Leopold van Asten med VDL Groep Elegant Hero Z river tredje hindret och sedan snart igen. Totalt blir det till slut hela 16 fel.

Laura Klaphake med Quin river tidigt men gör en väldigt fin runda.

Nicola Philippaerts med Katanga v/h Dingeshof får två nerslag.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana som ser extra taggad ut och verkar vilja döda första hindret attackerar banan med ofattbar energi. De inleder fantastiskt men kommer plötsligt ur balans, får en rivning och utgår.

21-åriga Jodie Hall McAteer med Salt’n Pepa verkar tidigt känna att den otroligt utmanande banan är över hennes förmåga och utgår efter två tidiga rivningar.

Niels Bruynseels med Delux van T&L får ett nerslag men gör en jämn och fin runda.

Bart Bles med Kriskras DV river både in och ut ur trekombinationen och sedan ännu en bom i samma linje. Han blir den sjunde ryttaren som väljer att utgå.

Maurice Tebbel med Don Diarado går med otrolig spänst och vågar till och med lägga in ett extra galoppsprång in i kombinationen. De blir felfria.

Frank Schuttert med Lyonel D var felfri och tog lagsegern tidigare idag. Nu river han i trekombinationen och även i tvåkombinationen, varpå han väljer att utgå.

Ludger Beerbaum och Mila var felfri tidigare idag, men river nu tidigt – och även sista hindret.

Christian Ahlmann med Dominator 2000 Z, som inte ser helt nöjd ut, river tidigt två hinder och väljer då omedelbart att utgå.

Edwina Tops-Alexander med Fellow Castlefield var felfri i Global Champions League tidigare idag och säkrade tillsammans med Peder Fredricson totalsegern för laget Valkenswaard United. Nu får de med sig två bommar – 8 fel.

Olivier Robert med Vangog du Mas Garnier, som han vann en omgång av LGCT med, får idag 12 fel.

Först ut efter pausen är Jur Vrieling med Long John Silver. Efter två nerslag väljer han att avbryta ritten.

I pausen har vi endast tre felfria ryttare och bara två med fyra fel.

Sist i första gruppen är Maikel van der Vleuten och OS-bronshästen Beauville Z som kommer fel på ett av de första hindren men lyckas simma i luften och ta sig över, men till slut kommer ett nerslag.

Denis Lynch med GC Chopin’s Bushi får inte något flyt idag, 12 fel blir det.

Max Kühner och EIC Coriolis des Isles får inte alls till det på den knepiga banan – ryttaren hänger till och med löst ett tag – och hamnar på inte mindre än 16 fel.

Peder Fredricson och H&M All In får åtta fel och missar omhoppningen.

Pieter Devos får jobba hårt med Mom’s Toupie de la Roque men håller nollan ända in i mål.

Harrie Smolders med Monaco visar sin klass och rider felfritt inom tiden.

Daniel Deusser med Bing St Hermelle får ett par bommar ner.

Ben Maher måste vinna idag för att ta hem totalsegern i Global Champions Tour – han är den enda som har chans att utmana Peder Fredricson om totalsegern. Med sin OS-guldhäst Explosion W får han nu något sensationellt tre nerslag.

Det betyder att Peders totalseger är klar redan innan han har ridit.

Första felfria blir Marlon Módolo Zanotelli med Like A Diamond van het Schaeck.

Darragh Kenny med VDL Cartello får ett nerslag.

Unga Jeanne Sadran med Unforgettable Damvil får stopp och tidsfel och slutar på hela 11 fel.

Yuri Mansur med Vitiki får 12 fel och Mike Kawai med Celvin får 16 fel.
Inte mindre än tre av de första ekipagen utgår: Philipp Weishaupt med Coby, Scott Brash med Hello Jefferson och hemmaryttaren Patrick Majher med Claude.

Liveresultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.