Tyskland vann lagguldet för Children i EM i spanska Oliva. Foto FEI/Hervé Bonnaud

Fina prestationer av svenska ungdomarna i EM

EM i hoppning för young rider, junior och children har avgjorts i Oliva, Spanien. Sverige startade med lag i alla kategorier. Bäst gick det för childrenryttarna som var sexa i lag och tog en femteplats individuellt.

Children-EM: Individuell femteplats

Det blev en jämn och spännande avslutning på lördagens lagfinal för childrenryttare. Trots att Sverige endast behövde addera ett tidsfel tappade man en placering och slutade på sjätte plats av totalt 19 startande lag i nationstävlingen. Guldet gick till Tyskland, enda lag att sluta på noll fel. Italien och Frankrike gjorde upp om silver och brons i en omhoppning där Italien lyckades rida hem silvret.

Resultat lagtävling Children > > >

Hela tre av Sveriges lagryttare hade tagit sig till söndagens individuella final. Nathalie Wennerhorn, som varit felfri hela vägen med Kenneth du Petit Vivier, fick tyvärr ett nedslag, och slutade på delad femte plats. Mathilda HanssonRubio Monocoat Electric blev 16:e placerad på totalt 8 fel och Nora AnderssonNilia vd Bisschop 28:a på 17 fel.

Tony Stormanns (GER) – Dia Nova tog guldet individuellt i Children-EM. Foto FEI/Hervé Bonnaud

Children Individuellt
1° Tony Stormanns / Dia Nova (GER)
2° Anna Ruggeri / Dakotah 2 (ITA)
3° Brent de Schrijver / LIV Good Vd Kattevennen Z (BEL)

Resultat Children individuellt > > >

 

Junior-EM: Två till individuell final

Svenska juniorlaget, med Henrik Lannér som lagledare, klättrade till en total sjunde plats efter torsdagens sista och avgörande lagomgång. I laget red Ebba DanielssonT-Gavoli Z, Beata HermelinObsession Night, Lilly LandgrenTouch of Chili, Ida SelinIndian Gold och Cornelia WallenborgManick.

Med resultatet 4-4-0-0 i den sista omgången klättrade Sverige från en nionde till sjunde plats.

Ida Selin och Cornelia Wallenborg tog sig dessutom vidare till individuell final. Väl där avslutade de felfritt. Cornelia Wallenborg blev bästa svensk på en 16:e plats medan Ida Selin placerade sig på 19:e plats totalt.

I juniorernas EM blev det finsk seger individuellt genom 15-åriga Jone Illi och Eolita L.

Jone Illi – Eolita L, guldmedaljör i juniorernas EM. Foto FEI/Hervé Bonnaud

Juniorer Individuellt
1° Jone Illi / Eolita L (FIN)
2° Aurelia Guisson / No Limit vh Legita Hof Z (BEL)
3° Evelyne Putters / Nabeau van het Migroveld Z (BEL)

Lagguldet gick till Belgien med Nederländerna på silverplats och Irland på bronsplats.

Lagresultat Juniorer > > >
Individuellt resultat Juniorer > > >

Young rider-EM: Elfte plats i lagtävlingen

För young rider-ryttarna har det inte gått lika bra. Det har tyvärr fallit lite för många bommar för de svenska ryttarna för att laget skulle ha något att göra med medaljerna.

Svenska laget slutade totalt på elfte plats. I laget red Ingemar Hammarström Captain Sparrow 5, Cora Hirn Chaginue, Filippa Enmark King Kong van’t Valissenhof, Carla Peterson Nivienne och Philip Svitzer Alida Nike. Även här var Henrik Lannér lagledare.

Guldet gick till Belgien före Tyskland och Storbritannien och Belgien tog även det individuella guldet och silvret. Ingen svensk ryttare tog sig vidare till individuell final.

H&M-bröderna Olivier och Nicolas lillebror Thibault Philippaerts (BEL) – Derby de Riverland i det belgiska guldlaget för Young riders. Foto FEI/Hervé Bonnaud

Young Riders Individuellt:

1° Thibeau Spits / Classic Touch DH (BEL)
2° Thibault Philippaerts / Derby de Riverland (BEL)
3° Harry Allen / Over Lux (IRL)

Slutresultat lag Young Riders > > >
Slutresultat Young Riders individuellt > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.