Angelica Augustsson Zanotelli

[Global] Supercupen till Miami Celtics – Angelicas lag femma

Efter två briljanta insatser i kvarts- och semifinalen tänkte vi kanske att nollorna var slut för Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele idag när Super Cupfinalen i Global Champions Tours lagtävling reds i Prag. De fick nämligen tolv fel i den första rundan. Men sedan gick de in och levererade ännu en felfri ritt i den andra rundan!
Totalt blev det en femteplats för hennes lag Madrid in Motion som slutade på 36 fel.
Segern gick till laget Miami Celtics.

Miami Celtics med irländarna Bertram AllenPacino Amiro och Michael DuffyClitschko 17 samt schweizaren Edouard Schmitz med Gamin van’t Naastveldhof vann med totalt 12 fel i två rundor den stora Super Cupfinalen med 50 miljoner i prispengar som avrundade årets serie i lagtävlingen Global Champions League.

Stentunga Valkenswaard United med veteranen John Whitaker, tyska superklippan Marcus Ehning och EM-guldekipaget Andre Thieme och DSP Chakaria kom ikapp i den andra rundan och hamnade på samma antal fel som segrarna – men tiden avgjorde till deras nackdel.

Tvåa blev Valkenswaard United och trea Shanghai Swans.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele har gjort strålande insatser i Prag och ridit felfritt i både kvartsfinalen och semifinalen. Idag blev det dock tolv fel i den första rundan, både för dem och för lagkamraten Eduardo Alvarez Aznar. Med Jack Whitakers felfria ritt gav det laget en femteplats inför runda två. Där fick Jack 8 fel och Eduardo fick ytterligare 4 fel, men Angelica visade att hon kunde leverera ännu en nolla och red felfritt. Det blev till slut dock en femteplats för laget.

Peder Fredricson och Malin Baryard Johnssons lag Stockholm Hearts som blev tvåa i serien åkte ut i semifinalen och slutade totalt på 10:e plats.

Resultat Super Cupfinalen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.