Daniel Deusser

Gothenburg Trophy: Seger för Daniel Deusser

När 9 ekipage har ridit är det fortfarande ingen felfri i klassen. Douglas Lindelöw och Cheldon plockade med sig hela trekombinationen – 12 fel bara där. Rutinerade Kevin Staut och 11-åriga Vegas de la Folie fick 16 fel på hinder och ett tidsfel.

Danska Linnea Ericson Careys Singular La Silla attackerar banan på sitt vanliga lite aggressiva sätt och bjuder på ett par rejäla bakutsparkar, både mellan hindren och över hinder nummer sju. Men det blir den första felfria ritten – på hinder vill säga. Två tidsfel hindrar dem från att gå till omhoppning.

Daniel Deusser och Calisto Blue blir andra felfria ekipage och nu utan tidsfel.

Ungdomsryttaren Mikaela Gustaphson i Lövstas gröna bindel gör med Inar C en riktig skolboksrunda men får flera nerslag mot slutet.

Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka vad de Nachtgaele får ett hinder ner och ett tidsfel trots en mycket elegant runda.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow klarar banan i lysande stil och ser ut att bli första svenska ekipage till omhoppning innan översta bommen i det sista, glesa hindret faller.

Erica Swartz och Jovita sällar sig till den långa raden av ekipage med 4 fel, men med en av de snabbare tiderna.

Hedda Wallin är en av Lövstaryttarna och med Eumosa blir hon ännu en av de som river alla hinder i den svåra trekombinationen – och dessutom båda hindren i tvåkombinationen.

Rolf-Göran Bengtsson visar med Ermindo W sin enorma klass och rutin och blir första felfria svensk över den trixiga banan – dock med ett tidsfel.

Emanuele Gaudiano och Contento 23 kommer så äntligen in och säkrar omhoppningen med en felfri runda – utan tidsfel.

Peder Fredricson och H&M Christian K fyller sedan på med en glimrande felfri runda. Peder skulle enligt den första startlistan ha ridit H&M Kirlo van den Bosrand i klassen, men idag meddelades att han bytt till Christian.

22-åriga schweizaren Bryan Balsiger rider Clouzot de Lassus, hästen som han vann världscupen i Oslo med, men får nu 9 fel. Hans landsman Pius Schwizer har visat fin form i Göteborg och vann tidigare idag 1.45-hoppningen med Cas. Nu rider han Chidame Z i vad som länge ser ut att bli en felfria runda, men en bom faller.

Olivier Philippaerts med Le Blue Diamond v.T Ruytershof är även han felfri på hinder men får ett förargligt tidsfel.

Fredrik Jönsson med Cold Play blir andra svenska ekipage till omhoppning i en mycket stabil uppvisning.

Ännu en världscupvinnare – från Leipzig – gör entré, Denis Lynch med GC Chopin’s Bushi och nu får vi ännu ett ekipage till omhoppning.

Henrik von Eckermann gör entré med Castello 194, som han rider utan nosgrimma. Han gör vad som närmast är att liknavid en omhoppningssväng till nionde hindret – kanske är han rädd att bli ännu en som får tidsfel. Nu blir det felfritt och han tar den sista platsen i omhoppningen.

I omhoppningen är Daniel Deusser felfri med tiden 38.52 sekunder. Emanuele Gaudiano får tre bommar ner. Peder Fredricson och Christian K slår Deussers tid med råge, 35.75 sekunder – vilket ska bli den snabbaste tiden i omhoppningen – men får med sig en bom.

Fredrik Jönsson och Cold Play är även de snabbare än Deusser, men slår inte Peders tid och river en bom.

Denis Lynch är felfri men med 39.27 sekunder slår han inte Daniel Deussers tid.

Sist ut är Henrik med Castello 194. Han satsar allt och får den näst snabbaste tiden, men river två bommar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.